10 Temmuz 2013 Çarşamba

VANİLYA SOSLU YAZ MEYVELERİ (4 kişilik, Yoğurtlu Dondurma Sosuyla)



Malzemeler:
Taze mevsim meyveleri (ahududu, üzüm, şeftali)
8 dl. Su
200 gr şeker
½ portakal kabuğu, ½ limon kabuğu, ½ vanilya çubuğu
Taze nane yaprakları
250 gr. yoğurt
50 gr. şeker
Hazırlanışı:
200 gr. şekerle birlikte daha önce julienne usulü (ince ince) kıyılmış olan portakal ve limon kabuğu ile vanilya çubuğunu 15 dakika kadar suda kaynatın. Karışımı en az bur gün kadar buzdolabında bekletin. Sonra yoğurdu şekerli karışımla karıştırıp dondurma makinesine doldurun. Makineniz yoksa iyice çırpıp, 3 saat kadar buzdolabınızın dondurucu bölümünde bekletin. Şimdi seçmiş olduğunuz mevsim meyvelerini güzelce temizleyip dilimleyin ve derin bir kaba yerleştirin. Üzerine şerbeti ekleyin. Servisten önce çevresine taze nane yaprakları diziniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder