4 Kişilik
Malzemeler:
1 çorba kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı salça
4 çorba kaşığı tarhana
4 su bardağı su
Kızarmış ekmek
Tuz
Hazırlanışı: Tencereye 1
çorba kaşığı margarini alıp, eritin. 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyin. 4 çorba
kaşığı tarhana ve 4 su bardağı suyu ekleyin. Kaynayana kadar karıştırın. Tuzunu
ilave edin. Çorbayı kâselere dökün. Üzerine kızarmış ve küp biçiminde doğranmış
ekmek dilimleri serpip servis yapın.
Tarhanayı Farklı
Pişirebilirsiniz: Tarhana çorbası pişirirken, verdiğimiz tarife birkaç
değişiklik ekleyebilirsiniz. Mesela, tarhanayı kaynayan suya eklemek yerine,
önceden sıcak su ile eritip daha sonra çorbanın suyuna katabilirsiniz. Ya da,
yağda salçayı kavururken, bir miktar kıyma ekleyebilirsiniz. Böylece çorbanız
daha besleyici olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder