10 Kasım 2013 Pazar

kokteyl



Teknik olarak iyi bir kokteyl için üç temel madde gerekli: Meyve suyu, temel bir alkollü içki ve bir çeşit likör. Bazen vermut eklenerek kokusu pekiştirilerek. Bazen de bir şurup eşliğinde renklendiriyor. Oranlarıysa kişiye özel. Damak tadına göre değişiyor.
Meyve suları genellikle taze sıkılmış olarak tercih edilir kokteyl hazırlanırken. Sıkılmış meyve suyu kokteyle, kâh, hafif bir acılık kâh tatlımsı bir lezzet kazandırıyor. Vodka, meyve suyu ve likörün kokusunu çeker. Ardıç kokulu cin ise sert kokulu malzemeyle iyi anlaşır. Konyak, limon ve su bazlı hazırlanmış içkilere göredir. Viskiye gelince kokuları iyice çeker ve farklı ama hoş bir karışım ortaya çıkar. Rom ise yaz kokteylleri için idealdir.
Genel Kural: Bir kokteyli doğa harikasına dönüştürmeniz onu mükemmel kılar. Ama süslemesinin yenilebilir malzemelerle yapılması şartıyla: Kadehinizin kenarına iliştireceğiniz ince bir portakal ya da limon dilimi içindeki meyve suyuyla hoş bir kompozisyon oluştururken kirazlar, üzün taneleri ve zeytinler içkinize egzotik fanteziler katar.
Altın Kural: Asla bir kokteyle farklı menşeili alkolleri karıştırmayın. Viskiyle konyak, vodkayla rom gibi... Belki hoş bir tat yaratabilirsiniz ama sindirimi güç bir içki olacağı aşikâr.
Önemli: Shaker’ı kuvvetlice 10 saniye kadar sallamak yeterlidir. Hızlı bir müzik eşliğinde olabilir... Shaker veya bardaktaki içki karışımını asıl kadehe aktarırken küçük bir süzgeç kullanın. Buzların kadehinize geçişini önlemek için. Kadehin kenarlarını limon suyuna hafifçe değdirin, sonra da küçük bir tabağa eklediğiniz toz şekere batırın. İşte size bir kokteyl fantezisi... Kokteyl bardağını soğutmak önemlidir. Bunun için birkaç saat buzdolabında bekletin. Veya birkaç dakika boyunca içen buz parçaları atıp bekleyin...
The Green:
4 cl. Vodka, 2 cl. Nane likörü,
1 cl. Limon suyu, Sprite (gazoz), bol buz.
My Choice:
4 cl.  Gin, 2 cl, Malibu, 4 cl. Portakal suyu, 2 cl. Ananas suyu, 2 cl. Limon suyu, 2 dash şeker şurubu (=1 kesme şeker).
B-52
2 cl. Kahlua (kahve likörü)
2 cl. Baileys, 2 cl. Brandy.
Sırasına göre bir kaşık ile kadehin içine aktarılır.
Pink Lady:
4 cl.  Gin, 2 cl. Limon suyu,
2 cl. Cointreau (portakal likörü)
3 damla Grenadine
İçkileri shakere’da karıştırıp soğutun. Martini bardağına aktarın. Kokteyli bir adet kokteyl kirazıyla süsleyin.
Summit Roof Special
4 cl Vodka, 2 cl Safari,
Portakal suyu.
Shaker’da karıştırıp, soğuttuktan sonra Martini bardağına aktarın.
Singapore Sling:
4 cl. Gin, 2 cl. Cherry Bandy, 2 cl. Limon suyu, 3 cl. Ananas suyu, 1 cl. Şeker şurubu (=1 kesme şeker). 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder