5 Aralık 2013 Perşembe

FEUILLANTINE AUX FRUITS ROUGE



Malzeme
Çikolata (bitter veya sütlü)
Çilek
Frambuaz,
Pudra şekeri,
Krem şanti.
Nane yaprağı
Hazırlanışı:
Çikolata benmaride eritilir. Alüminyum kâğıt kaplanmış tepsilerde, kaşıkla 10 cm. çapında daireler olacak şekilde yayılır. Buzlukta bekletilir. Krem şanti hazırlanır, arzu edilirse biraz vanilya ilave edilebilir. Çileklerin bir kısmı ile sos yapılır: Çilek ezilir, pudra şekeri ile tatlandırılır. Çikolata eritildikten sonra alüminyum folyolar üzerinde aynı ebatlarda daireler oluşturacak şeklide yayılır ve sertleşmesi için bir süre buzdolabında bekletilir. Alüminyum folyolardan çıkartılan çikolata tabakları üzerine krem şanti topları ve çilekler dizilmek suretiyle katlar oluşturulur. Üzerine kakao serpilir, krem şantiye, nane yaprağı ve bir frambuaz ile süslenir. Tatlının etrafına önceden hazırlanan çilek sosu dökülür, krem şantiye ve nane yaprakları ile tamamlanır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder