Malzeme
Çikolata (bitter veya sütlü)
Çilek
Frambuaz,
Pudra şekeri,
Krem şanti.
Nane yaprağı
Hazırlanışı:
Çikolata benmaride eritilir. Alüminyum
kâğıt kaplanmış tepsilerde, kaşıkla 10 cm. çapında daireler olacak şekilde
yayılır. Buzlukta bekletilir. Krem şanti hazırlanır, arzu edilirse biraz
vanilya ilave edilebilir. Çileklerin bir kısmı ile sos yapılır: Çilek ezilir,
pudra şekeri ile tatlandırılır. Çikolata eritildikten sonra alüminyum folyolar
üzerinde aynı ebatlarda daireler oluşturacak şeklide yayılır ve sertleşmesi
için bir süre buzdolabında bekletilir. Alüminyum folyolardan çıkartılan
çikolata tabakları üzerine krem şanti topları ve çilekler dizilmek suretiyle
katlar oluşturulur. Üzerine kakao serpilir, krem şantiye, nane yaprağı ve bir
frambuaz ile süslenir. Tatlının etrafına önceden hazırlanan çilek sosu dökülür,
krem şantiye ve nane yaprakları ile tamamlanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder