Nasıl Yetişir: Kırlarda bile yetişen maydanozu tanımadan toplamak
tehlikelidir çünkü zehirli olan baldırana çok benzer. Kolay yetişen ve yayılan
bir ot olduğundan bahçenizde özel bir köşe ayırmanız şarttır.
Nerelerde Kullanılır: Köfte, pilaki, omlet, çorba ve tüm tuzlu
yemeklere yakışan bir ottur. İçerdiği doğal mineraller sayesinde katıldığı
yemeğin tuzunu azaltmayı mümkün kılar. Kansızlık, böbrek ve karaciğer
bozukluklarında, sarılık ve deri hastalıklarında ve enfeksiyonla mücadelede
etkilidir. Maydanoz, göz rahatsızlıklarında da kullanılabilir; kaynatılmış
maydanoz suyunu bir kaşıkla göze tatbik ederseniz yanma hissi hafifler,
mikroplardan temizlenir. Aynı suyu sabah akşam bir pamukla yüz silmek için
kullanırsanız teniniz tazelik ve canlılık kazanır. Vücudun su topladığı adet
öncesi dönemde maydanoz çayı içmek çok yararlıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder