8 Aralık 2013 Pazar

Maydanoz



Nasıl Yetişir: Kırlarda bile yetişen maydanozu tanımadan toplamak tehlikelidir çünkü zehirli olan baldırana çok benzer. Kolay yetişen ve yayılan bir ot olduğundan bahçenizde özel bir köşe ayırmanız şarttır.
Nerelerde Kullanılır: Köfte, pilaki, omlet, çorba ve tüm tuzlu yemeklere yakışan bir ottur. İçerdiği doğal mineraller sayesinde katıldığı yemeğin tuzunu azaltmayı mümkün kılar. Kansızlık, böbrek ve karaciğer bozukluklarında, sarılık ve deri hastalıklarında ve enfeksiyonla mücadelede etkilidir. Maydanoz, göz rahatsızlıklarında da kullanılabilir; kaynatılmış maydanoz suyunu bir kaşıkla göze tatbik ederseniz yanma hissi hafifler, mikroplardan temizlenir. Aynı suyu sabah akşam bir pamukla yüz silmek için kullanırsanız teniniz tazelik ve canlılık kazanır. Vücudun su topladığı adet öncesi dönemde maydanoz çayı içmek çok yararlıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder