4 Aralık 2013 Çarşamba

kan grubuna göre zayıflamak



O Grubu

Avantajları: İyi bir bağışıklık sistemi ve efektif besin yakımı.
Beslenme Kuralı: Bol miktarda albüminli gıdalar (et), ayrıca bol meyve ve sebze. Tahıl, özellikle de buğday ve süt ürünlerinden kaçınılmalıdır.
Zayıflama Önerisi: Yaz meyveleri, deniz ürünleri, kırmızı et, ıspanak ve karalâhana gibi gıdalar hemen enerjiye dönüştürülebilir. Özellikle O kan grubu için önemli ve tiroit bezi için gerekli olan iyodu da sağlar. Buğday, mısır ve fasulye gibi gıdalar insülin metabolizmasını bloke ederler ve tiroit bezi için gerekli olan hormon üretimini engeller.
Egzersiz Önerisi: Aerobic ve yürüyüş gibi spor faaliyetleri tavsiye edilir.

A Grubu

Avantajları: Değişikliklere çok kolay uyum sağlar, besin maddelerini iyi yakar.
Beslenme Kuralı: Doğal besinleri ve vejetaryen türü besinleri sever. Bitkisel besinler hassas bağışıklık sistemine yardımcı olur. A kan grubu eti zor hazmeder.
Zayıflama Önerisi: Soya, sebze, bitkisel yağlar tavsiye edilir. Bu gıda maddeleri hazmı kolaylaştırır ve su tutulmasını engeller. Et ve süt ürünlerinden kaçınılmalıdır. Hayvansal yağlar bu kan grubunda hücrelerde birikerek, enerjiye dönüştürülmez.
Egzersiz Önerileri: Golf ve yüzme gibi sakinleştirici ve rahatlatıcı spor faaliyetleri tavsiye edilir.

B Grubu

Avantajları: Sağlam bir bağışıklık sistemi, iyi bir beden-ruh dengesi, hassas olmayan bir mide.
Beslenme Kuralı: Diğer kan gruplarına nazaran en çok besinleri kaldıran kan grubudur. Özellikle yenmesi “yasak” olan bir besin yoktur.
Zayıflama Önerisi: Et, yumurta, yeşil sebze gibi gıdalar metabolizmayı destekler. Buğday, fındık ve mısırdan kaçınmalıdır.
Egzersiz Önerileri: Yürüyüş ve bisiklete binme gibi spor faaliyetleri tavsiye edilir.

AB Grubu

Avantajları: A ve B grubunun dengesi görülür, yani iyi bir metabolizma ve güçlü bir bağışıklık sistemi.
Beslenme Kuralı: A ve B gıdalarının bir karışımı iyi gelir. Dengeli bir şekilde beslenme, az miktarda et ve bol meyve ve sebze.
Zayıflama Önerisi: A ve B kan grubundaki şişmanlatan gıdalardan kaçınılmalı ve zayıflatan gıdalardan faydalanılmalı. Yaz meyveleri, soya ve yeşil sebze tavsiye edilir. Kırmızı etten, fasulyeden ve buğdaydan kaçınılmalıdır.
Egzersiz Önerileri: Yoga, stretching ve yüzme gibi anti-stres spor faaliyetleri tavsiye edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder