24 Aralık 2013 Salı

yaşamın on amacı



1. Sevgiyi paylaşmak: Bu amacı tutkuyla taşıyın ve en yakınlarınızdan başlayarak hastalık gibi bulaştırın. Onlardan size geri yansıyan sevgide boğuluncaya kadar yayamaya devam edin.
2. Verin: Dünyada bir değişim yaratmak istiyorsanız verin. Hizmet edin. Hemen şimdi küçük küçük başlayın. Yaşamın amaçlarından biri diğerlerine hizmet etmektir.
3. Işığınızı arttırın: Ruhunuz ve bedeniniz aslında ışığı koruyabiliyor. Bu ışığın içinde akmaya, ışığı bedeninize indirmeye ve onu başkalarına akıtmayı öğrenin. Işığınızı arttırmak bildiğiniz doğruyu uygulamakla mümkün. Eğer doğrunuzda titreşirseniz (akıl ile gönlü bir ederseniz) ışığınız artar.
4. Bilgeliği öğrenin: Bilge olmak nihai amacınız olmasın, ama bilgelik aşkınız sizi diğer insanlara daha üstün bir hizmet sunmaya ve bununla ilgili yeteneklerinizi geliştirmenize yol açsın. Olabildiğince en iyi kitapları okuyup öğrenin. Doğru ebedidir ve onu taşıyabilirsiniz.
5. Kendinizi olduğu gibi kabul edin: Her kimseniz öyle. Doğumunuz, bedeniniz, ebeveynlerinizin, zayıflıklarınızın ve güçlerinizin, milliyetinizin hepsinin bir amacı vardır. Bu amaçları ve yeteneklerinizi kabul edin. Duygularınızı hissedin ve akışlarına izin verin.
6. Gizemden keyif alın: Yaşamın içindeki güzelliklerin ve zenginliğe hayret edin. Nedeninin ve niçinini düşünmeden çocuk sadeliği ve coşkusu içinde kabullenin.
7. Kendi realitenizi yaratın: Bu kürede, yaratmak istediklerinizi düşüncelerinizle seçiyorsunuz. Cesur olun ve ne istediğinize karar verirken büyük düşünün. Güçlü bir vizyon yaratarak düşlerinizin üstüne yürüyün. Yaşamınızı bilinçli olarak yaratabilirsiniz. Yaratıcı bir zihne sahip olabilmek için düşüncelerinizi evirip çevirmeyi öğrenin.
8. Yüreğinizin sesini takip edin: Sizi daha yükseklere taşıyacak olan iç sesinize güvenin ve onu takip edin. Bu iç sessi duymak ve onu takip etmek yaşamın amaçlarından biri. Özünüzü dinlerseniz günlük yaşantınızın kalitesi yükselecektir.
9. An’da eğlenin: Şu anda her ne yapıyorsanız ondaki eğlenceli noktayı bulup, ona odaklanın. Gücünüz şu anı yakalamanızda yatıyor. Sadece ve sadece anda bir hareket yapmanız mümkün. Anı yakaladığınızda, zaman illüzyonunu aşmış ve holografik azman içinde yaşamaya başlamışsınız demektir.
10. Neşeyi deneyimleyin: Bu yaşamın nihai amacı neşe ve mutluluktur. Neşemizi arttırmanın yolu onu endirekt olarak kucaklamakla mümkün. İlk dokuz amacı takip ederseniz, onuncu amaç coşku kendiliğinden gelecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder