Özet:
4 kişilikTüm tarif: 19 Bodypuan (BP) / 1 porsiyon: 4.5 Bodypuan (BP)
Tüm tarif: 1135 Kalori (Kcal) / 1 porsiyon: 284 Kalori (Kcal)
Malzemeler:
16 adet jumbo karides | 5.0 Bodypuan (BP) / 291 Kalori (Kcal) |
2 yemek kaşığı zeytinyağı | 5.0 BP / 279 Kcal |
50gr. ceviziçi | 4.5 BP / 330 Kcal |
3 yemek kaşığı parmesan peynir, rendelenmiş | 4.5 BP / 185 Kcal |
4 yemek kaşığı fesleğen, doğranmış | 0.0 BP / 24 Kcal |
4 yemek kaşığı maydanoz, doğranmış | 0.0 BP / 20 Kcal |
2 diş sarmısak, ezilmiş | 0.0 BP / 6 Kcal |
tuz, karabiber | 0.0 BP / 0 Kcal |
4 adet bambu şiş |
Yapılışı:
1. Karidesleri kuyruk kısımlarını kabuklu bırakarak ayıklayın ve büyük bir kaseye koyun.2. Pestoyu yapmak için cevizi, fesleğeni, sarmısağı, peyniri ve yağı mutfak robotunda püre haline getirin.
3. Pestonun yarısını karideslerle karıştırın, üzerini kapatıp en az 1 saat veya 1 gece buzdolabında bekletin.
4. Karidesleri bambu şişlere geçirip, bir kere çevirerek, 3-4 dakika pişirin. Hazır olan karideslerinizi, geri kalan pesto ve yeşil salata ile servis yapın.
Şefin notu: Bu sıra dışı yemek başlangıç veya ana yemek olarak sunulabilir. Önceden hazırlayıp, pişirene kadar buzdolabında bekletebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder