28 Şubat 2018 Çarşamba

Taze otlu tel şehriyeli pastırmalı bulgur pilavı



Servis:  4 kişilik
Hazırlama pişirme süresi: 40 dakika



Malzemeler:
  • 1 su bardağı tel şehriye
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 5 sap taze soğan
  • 2 su bardağı iri pilavlık bulgur
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 4 su bardağı sıcak su

Piştikten sonra ilave edilecekler:
  • 5 sap taze soğanın yeşil bölümleri
  • 10 sap taze nane
  • 10 sap maydanoz
  • 100 gr pastırma
  • 1 çorba kaşığı tereyağı


Yapılışı:
Zeytinyağı ve tel şehriyeyi geniş bir pilav tenceresine alın. Orta ateşte tel şehriyenin rengi koyulaşana kadar kavurun (yakmamaya dikkat etmeli). Yıkanıp ince doğranmış soğanlar ve bulguru ilave edip 3-4 dakika daha kavurun.

Tuz, kimyon, karabiber, pul biber ve sıcak suyu ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte pilav suyunu tamamen çekene kadar yaklaşık 25 dakika pişirip ocağı kapatın.

Bu arada taze soğanın yeşil bölümleri, taze nane ve maydanozu yıkayıp iyice kuruladıktan sonra incecik doğrayın, pastırmayı da doğrayıp yeşillikler ve tereyağı ile birlikte pilava ekleyip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika demlendirin.

Afiyetle sevgiyle kalın…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder