İşte kış aylarında mutlaka içmeniz gereken zencefil ile yapabileceğiniz bitki çayı tarifleri...
Birçok bitkinin çiçeğinden, yaprağından, meyvesinden ya da kökünden 
hazırlayabileceğiniz çaylar, bağışıklığınızı güçlendirerek grip sezonunu
 daha sağlıklı atlatmanıza yardımcı olabilir, stresle baş etmenizi 
sağlayabilir, vücudunuzu toksinlerden arındırabilir. Soğuk kış 
günlerinde en çok hazırladığım ve içine muhakkak muhteşem bitki 
zencefili kattığım çay tarifleri...
Tarif 1:
Zencefilin kabuklarını soyun. Olabildiğince ince dilimler olmasına 
özen gösterin. Lifli bir yapıya sahip olduğundan liflere paralel 
keserseniz kesiminiz kolaylaşır. Kişi sayısına göre istediğiniz miktar 
su kaynatın. Her bir çay bardağı kadar su için 4-5 zencefil dilimi ilave
 edin. 10-15 dakika kadar dinlendirin. Sade olarak tüketebileceğiniz 
gibi bal ya da limon ilave ederek içebilirsiniz.
Tarif 2:
1 çay kaşığı toz zencefil veya ince ince dilimlenmiş taze zencefil, 1
 tane çubuk tarçın, 3 tane karanfille, bir tutam ıhlamuru bir fincanda 
demleyin. 5 dakika demlendikten sonra içine 1 tatlı kaşığı bal ilave 
edin. En son olarak 1 dilim limon veya portakal ekleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder