İşte kış aylarında mutlaka içmeniz gereken zencefil ile yapabileceğiniz bitki çayı tarifleri...
Birçok bitkinin çiçeğinden, yaprağından, meyvesinden ya da kökünden
hazırlayabileceğiniz çaylar, bağışıklığınızı güçlendirerek grip sezonunu
daha sağlıklı atlatmanıza yardımcı olabilir, stresle baş etmenizi
sağlayabilir, vücudunuzu toksinlerden arındırabilir. Soğuk kış
günlerinde en çok hazırladığım ve içine muhakkak muhteşem bitki
zencefili kattığım çay tarifleri...
Tarif 1:
Zencefilin kabuklarını soyun. Olabildiğince ince dilimler olmasına
özen gösterin. Lifli bir yapıya sahip olduğundan liflere paralel
keserseniz kesiminiz kolaylaşır. Kişi sayısına göre istediğiniz miktar
su kaynatın. Her bir çay bardağı kadar su için 4-5 zencefil dilimi ilave
edin. 10-15 dakika kadar dinlendirin. Sade olarak tüketebileceğiniz
gibi bal ya da limon ilave ederek içebilirsiniz.
Tarif 2:
1 çay kaşığı toz zencefil veya ince ince dilimlenmiş taze zencefil, 1
tane çubuk tarçın, 3 tane karanfille, bir tutam ıhlamuru bir fincanda
demleyin. 5 dakika demlendikten sonra içine 1 tatlı kaşığı bal ilave
edin. En son olarak 1 dilim limon veya portakal ekleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder