Fırında somon balığı tarifi malzemeler:
- 
1 adet büyük somon fileto
 - 
6 adet defne yaprağı
 - 
5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
 - 
1 çay kaşığı tuz
 - 
1 çay kaşığı karabiber
 
Fırında somon balığı tarifi hazırlanışı:
- 
1 adet bütün somon filetoyu börek dilimi büyüklüğünde 6-7 parçalık porsiyonlara ayırın.
 - 
Porsiyon şeklindeki somon balıklarını fırın tepsisinin içine yerleştirin.
 - 
Üzerlerine tuz, karabiber ve sızma zeytinyağı serpiştirip, defne yapraklarını dizin.
 - 
Fırında, 175°C’de, 18–20 dakika kadar pişirin, sıcak olarak servise sunun.
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder