Malzemeler: (2-4 kişilik)
- 1/2 adet yıkanmış ve doğranmış kereviz
- 3 adet doğranmış soğan
- 1/4 kâse mısır
- 1/2 dilim kurutulmuş su yosunu
- 1.5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Deniz tuzu
- Defne yaprağı
Hazırlanışı
Önceden doğranmış soğanları yarı saydam hale gelene kadar 10 dakika
boyunca zeytinyağında soteleyin. Üzerine tuz ilave edin. Sotelenen
soğanların üzerine, önceden hazırlanmış kereviz, defne yaprağı ve
kurutulmuş yosunu ekleyin. Tencereye, sebzelerin yarı boyuna gelecek
kadar su ilave edin. Daha sonra, tencerenin kapağını kapatıp, 20 dakika
boyunca orta ateşte pişmeye bırakın. Defne yaprağı ve su yosununu
çorbadan çıkarın. Sebzeleri püre kıvamına getirmek için çorbayı rondodan
geçirin. İsteğe bağlı daha sıvı olması için üzerine az miktarda su
eklenebilir. Çorbanızın içine mısırı atıp 5 dakika kaynatın. Sıcak veya
soğuk şekilde servis edilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder