Malzemeler: (2-4 kişilik)
- 1/2 adet yıkanmış ve doğranmış kereviz
 
- 3 adet doğranmış soğan
 
- 1/4 kâse mısır
 
- 1/2 dilim kurutulmuş su yosunu
 
- 1.5 yemek kaşığı zeytinyağı
 
- Deniz tuzu
 
- Defne yaprağı
 
Hazırlanışı
Önceden doğranmış soğanları yarı saydam hale gelene kadar 10 dakika 
boyunca zeytinyağında soteleyin. Üzerine tuz ilave edin. Sotelenen 
soğanların üzerine, önceden hazırlanmış kereviz, defne yaprağı ve 
kurutulmuş yosunu ekleyin. Tencereye, sebzelerin yarı boyuna gelecek 
kadar su ilave edin. Daha sonra, tencerenin kapağını kapatıp, 20 dakika 
boyunca orta ateşte pişmeye bırakın. Defne yaprağı ve su yosununu 
çorbadan çıkarın. Sebzeleri püre kıvamına getirmek için çorbayı rondodan
 geçirin. İsteğe bağlı daha sıvı olması için üzerine az miktarda su 
eklenebilir. Çorbanızın içine mısırı atıp 5 dakika kaynatın. Sıcak veya 
soğuk şekilde servis edilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder