14 Şubat 2018 Çarşamba

fıstıklı kuşkonmaz salatası


Kuşkonmazlı tariflerimin ikincisi 15-20 dakikada hazırladığım sağlıklı ve leziz salata evde favori lezzetlerimizden biri…

Hazırlama süresi: 15-20 dakika

Fıstıklı Kuşkonmaz Salatasına gerekli olan malzemeler:

1 bağ kuşkonmaz, 400 gr
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
7-8 sap taze nane, yıkanıp incecik doğranmış
1 diş sarımsak, ezilmiş
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı bal
2 çorba kaşığı beyaz üzüm sirkesi
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Yarım çay kaşığı tuzAz miktarda taze çekilmiş karabiber
50 gr parmesan, ince dilimlenmiş



Yapılışı:


  • Kuşkonmazları yıkayıp kuruladıktan sonra sebze soyacağı ile şeritler halinde uzunlamasına kesin. *Tepelerindeki çiçekli bölümleri kenara ayırın (servis sırasında üzerlerini süslemek için).
  • Dolmalık fıstığı teflon tavada kısık ateşte kızarana kadar soteleyin (fıstığın kendi yağı olduğundan tavaya yağ ilave etmeye gerek kalmıyor).
  • Sos için; Geniş bir karıştırma kabına, nane, sarımsak, limon suyu, bal, sirke, zeytinyağı, tuz, ve karabiberi alıp karıştırın.
  • Şeritler halinde kesilmiş kuşkonmazları sosa ilave edip harmanlayın.
  • Salatayı servis kasesine aldıktan sonra üzerini dolmalık fıstık, parmesan dilimleri ve kuşkonmazın çiçekli bölümleriyle süsleyin, buzdolabında yarım saat dinlendirip servis edin.

Afiyetle sevgiyle kalın…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder