6 Mart 2018 Salı

Salsa Soslu Gnocchi


Malzemeler:
Gnocchi (niyokki diye okunur) hamuru için:
  • 6-7 adet orta boy patates 
  • 2 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 2 Çorba kaşığı parmesan (isteğe bağlı)
  • Tuz ve karabiber
Salsa sosu için:
  • 1 adet kırmızı biber
  • 800 gr. doğranmış domates
  • 1 adet tarçın çubuğu
  • 2 karanfil
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı ve chili (acı) sosu karışımı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağlı sarımsak
  • Tuz ve karabiber
  • 2 yemek kaşığı fesleğen pestosu
Yapılışı:
Gnocchi hamuru:
  1. Patatesleri haşlayın, soğumaları için kenarda bekletin.
  2. Soğuyan patateslerinizin kabuklarını soyun ve püre kıvamına gelene kadar iyice ezin.
  3. Un, yumurta, tuz, karabiber ve parmesanı püre haline gelen patateslerinize ekleyip, iyice karıştırın.
  4. Bu karışım hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
  5. Hazır olan hamuru, bölerek uzun rulolar haline getirin. Bu uzun rulolar 2 cm kalınlığında olsunlar.
  6. Daha sonra bu ruloları, bir tepsiye koyarak 30 dakika buzdolabında bekletin.
  7. Çıkardıktan sonra rulo yaptığınız hamurlardan 1, 1,5 cm’lik parçalar kesin. İşte bu parçalar gnocchi’dir.
  8. Elde ettiğiniz gnocchileri kaynayan suyun içine atın ve haşlayın. Haşlanmış parçalar su yüzeyine çıkacaklardır. Bu parçaları bir süzgeç yardımı ile alın.
Sos tarifi:
  1. Biberleri ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkartın.
  2. Daha sonra kırmızı biberleri fırına ya da ızgaraya koyun ve kararana kadar pişirin. Bir yere ayırın ve soğumaya bırakın.
  3. Domatesleri, tarçını, karanfili, çiliyi ve sarımsağı ağır bir tencereye koyun.
  4. Karışımı orta ateşte pişirin ve arada bir, sos kalınlaşana kadar (30 dakika kadar) karıştırın.
  5. Daha sonra biberin kabuklarını soyun ve küçük parçalar halinde doğrayın. Sosa ekleyin ve tuz ve karabiberle fesleğen pestosunu ekleyin.
  6. Bu arada gnocchileri pişirin.
  7. Gnocchileri süzün ve sos ile karıştırarak servis edin.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder