Malzemeler:
Gnocchi (niyokki diye okunur) hamuru için:
- 6-7 adet orta boy patates
 - 2 su bardağı un
 - 2 adet yumurta
 - 2 Çorba kaşığı parmesan (isteğe bağlı)
 - Tuz ve karabiber
 
Salsa sosu için:
- 1 adet kırmızı biber
 - 800 gr. doğranmış domates
 - 1 adet tarçın çubuğu
 - 2 karanfil
 - 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı ve chili (acı) sosu karışımı
 - 1 yemek kaşığı ayçiçek yağlı sarımsak
 - Tuz ve karabiber
 - 2 yemek kaşığı fesleğen pestosu
 
Yapılışı:
Gnocchi hamuru:
- Patatesleri haşlayın, soğumaları için kenarda bekletin.
 - Soğuyan patateslerinizin kabuklarını soyun ve püre kıvamına gelene kadar iyice ezin.
 - Un, yumurta, tuz, karabiber ve parmesanı püre haline gelen patateslerinize ekleyip, iyice karıştırın.
 - Bu karışım hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
 - Hazır olan hamuru, bölerek uzun rulolar haline getirin. Bu uzun rulolar 2 cm kalınlığında olsunlar.
 - Daha sonra bu ruloları, bir tepsiye koyarak 30 dakika buzdolabında bekletin.
 - Çıkardıktan sonra rulo yaptığınız hamurlardan 1, 1,5 cm’lik parçalar kesin. İşte bu parçalar gnocchi’dir.
 - Elde ettiğiniz gnocchileri kaynayan suyun içine atın ve haşlayın. Haşlanmış parçalar su yüzeyine çıkacaklardır. Bu parçaları bir süzgeç yardımı ile alın.
 
Sos tarifi:
- Biberleri ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkartın.
 - Daha sonra kırmızı biberleri fırına ya da ızgaraya koyun ve kararana kadar pişirin. Bir yere ayırın ve soğumaya bırakın.
 - Domatesleri, tarçını, karanfili, çiliyi ve sarımsağı ağır bir tencereye koyun.
 - Karışımı orta ateşte pişirin ve arada bir, sos kalınlaşana kadar (30 dakika kadar) karıştırın.
 - Daha sonra biberin kabuklarını soyun ve küçük parçalar halinde doğrayın. Sosa ekleyin ve tuz ve karabiberle fesleğen pestosunu ekleyin.
 - Bu arada gnocchileri pişirin.
 - Gnocchileri süzün ve sos ile karıştırarak servis edin.
 
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder