10 Mart 2018 Cumartesi

en sağlıklı 7 suşi çeşidi


Suşi sevmemek için nasıl bir neden olabilir ki? Bu kadar çok çeşidi olan bir yiyeceğin en azından bir tanesi mutlaka size hitap edecektir. Ama bu lokmalık Japon lezzetleri her ne kadar küçük ve sağlıklı görünseler de bu, her çeşidin öyle olduğu anlamına gelmiyor. Bir dahaki sefere sağlıklı yemeyi amaçladığınızda, gerçekten sağlıklı yiyebilmeniz için bu suşilerden ısmarlayın!
California roll
255 kalori, roll başına 7gr. yağ
California roll, özellikle Türkiye’de en çok tercih edilen ve beğenilen suşilerin başında geliyor ve bu ünvanı da hak ediyor. Bu suşinin tek kötü yanı gerçek yengeçten yapılmıyor olması, bu da içindeki omega 3’ün normal bir yengeçte bulunanın 15’te 1’i kadar olduğu anlamına geliyor. Ama içindeki avokado, sağlıklı yağlar almanızı sağlıyor. Ayrıca dilediğiniz zaman California Roll’unuzu yengeç yerine, karidesle yaptırarak daha sağlıklı hale getirebilirsiniz.
Rainbow roll
330 kalori, roll başına 8 gr. yağ
Bu renkli suşi, çiğ balığın, bir sebzenin ya da California Roll’ün üzerine sarılmasından oluşur. Bu suşi, kaslarınız için yararlı proteinlere sahiptir.
Avocado roll
140 kalori, roll başına 5,5 gr. yağ
Kalorisi düşük bir suşi seçmenin en kolay yolu herhangi bir sebze bazlı çeşidi seçmenizden geçer. Avocado Roll’ün iyi yanı, içindeki sağlıklı yağların kolestrolü düşürdüğünün bilinmesidir.
Spicy tuna roll (acılı ton balıklı roll)
290 kalori, roll başına 11 gr. yağ
Suşi dünyasında ”spicy’’ (acılı) sözcüğü, mayonez ve Asya Chilli Sosu ile karıştırılmış demektir. Bu nedenle bu suşinin kalorisi, içindeki acı sosun ne kadar mayonezle karıştırıldığına göre artış gösterebilir. Eğer sosunu istemez sadece ton balıklı roll olarak yerseniz, 100 kalori daha az almış olursunuz.
Cucumber roll (salatalık roll)
136 kalori, roll başına 0 gr. yağ
İşte size en düşük kalorili ve en yağsız suşi seçeneği! Salatalık, cildinizin güzelleşmesini sağlarken, tırnaklarınızın ve saçlarınızın da güzelleşmesini sağlar. İçindeki potasyum ise kan basıncınızı düzenler.
Somon ve avokado roll
304 kalori, roll başına 9 gr. yağ
Somon ve avokado sayesinde kalbinize yararlı yağları almaya hazır olun. Eğer ekstradan birkaç kalori almak konusunda bir sıkıntınız yoksa bu suşiyi tercih ederek potasyum, folik asit, niyasin, biyotin, B6 vitamini, E vitamini ve C vitamini alabilrisiniz.
Mackerel roll (uskumru roll)
232 kalori, roll başına 2 gr. yağ
Diğerleri kadar popüler olmasa da Mackerel Roll omega 3 açısından zengindir ve yüksek miktarda civa içermez. Aynı zamanda kansere karşı savaşan selenyum içerir. Eğer gittiğiniz suşi restaurantında Mackerel Roll yoksa, başka bir beyaz balık içeren çeşidi tercih edebilirsiniz.

Yediğiniz suşilerin sağlıklı olduklarından emin olmanızın en kısa yolu, içinde krem peynir, mayonez, spicy, tempura, crunchy gibi sözcüklerin geçmemesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder