12 Mart 2018 Pazartesi

yaşlanmayı yavaşlatan besinler


Greyfurt ve avokado: Greyfurtun vücuda yararları saymakla bitmez. Özellikle zayıflamak isteyenlerin diyet listelerinde mutlaka yer alan bir besindir. Greyfurtun tüm bunlardan ziyade bir de yaşlanmayı önleyici etkisi vardır. Günde bir adet greyfurt yemek hem sağlığınıza faydalı olarak hem sizi zayıflatacak hem de genç görünmenize yardımcı olacaktır. Bunun yanı sıra greyfurt ve avokadoyu birlikte tüketmeniz hücre hasarlarını önleyerek yaşlanmanızı geciktirecektir.
Lahana ve zeytinyağı: Özellikle kanser tedavisinde kullanılan lahananın faydaları saymakla bitmez. Brüksel lahanası göz hastalıkları şifasında birebirdir. Yaşlanmaya bağlı olarak gözde oluşan hasarları en aza indirmek için brüksel lahanası ve zeytinyağını birlikte tüketmek gerekir.
Elma ve çikolata uyumu: Dünyanın en faydalı meyvesi elmadır desek yeridir. Elma, vücudumuza adeta sağlık yayar. Özellikle zayıflamak isteyenlerin öğünlerinde mutlaka elma yer alır. Elmanın tüm bu etkilerinin yanı sıra bir de yaşlanmayı önleyici etkisi vardır. Günde bir adet elma tüketmek cildinizin ömrünü uzatmak demektir. Ayrıca eritilmiş bitter çikolata ile elma şekerleri hazırlayarak bu işi lezzetli ve eğlenceli bir hale dönüştürebilirsiniz.
Yeşil çay ve limon: Cildi türlü faydaları olan limonun yaşlanmaya da faydası olacağı aşikâr. Özellikle cilt maskeleri yapılarak kullanılan limonun bir de yeşil çay ile kullanımı vardır. Yeşil çaya bir kaç damla limon suyu damlatarak gençliğinizi koruyabilirsiniz. Bu çayı günde maksimum beş minimum üç bardak içmeniz faydalı olacaktır.
Sarımsak: Faydaları saymakla bitmeyen doğal antibiyotiklerdir. Sarımsak kokusundan dolayı pek tercih edilmeyen bir besin olsa da vücuda ve cilde faydaları büyük. Eğer sarımsak kokusundan rahatsız olan biriyseniz de yaptığınız yemeklerin içine doğrayarak da tüketebilirsiniz. Unutmayın! Pişen sarımsak asla kokmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder