Malzemeler:
- 400gr. lazanya
- 200 gr. keçi peyniri
- 1 adet soğan
- 1 demet ıspanak
- 50 gr. tereyağı
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 bardak beşamel sosu
- Karışık baharat, tuz, karabiber
Hazırlanışı:
- Tereyağını ve zeytinyağını birlikte bir tavada eritin.
- Soğanı soyup, doğrayın ve 10 dakika kadar yağda soteleyin.
- Soğumaya bırakın.
- Lazanya katlarını kaynamış tuzlu suda pişirin ve süzün.
- Ispanağı da lazanyanızı pişirdiğiniz tuzlu suda pişirin ve sonra süzün.
- Erimiş yağ ve soğan karışımına ıspanakları ekleyip, sık sık karıştırarak kavurun ve dilediğiniz gibi baharatlandırın.
- Keçi peynirini ince ince dilimleyin ve bir fırın tepsisi ya da borcama önce lazanya katını sonra ıspanakları, keçi peynirini ve beşamel sosunu koyup, üzerine tekrar bir kat lazanya koyun.
- Bütün malzemeler bitene kadar bunu tekrarlayın. En üstünü keçi peyniri ile bitirin.
- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder