Malzemeler:
- 400gr. lazanya
 - 200 gr. keçi peyniri
 - 1 adet soğan
 - 1 demet ıspanak
 - 50 gr. tereyağı
 - 4 yemek kaşığı zeytinyağı
 - 1 bardak beşamel sosu
 - Karışık baharat, tuz, karabiber
 
Hazırlanışı:
- Tereyağını ve zeytinyağını birlikte bir tavada eritin.
 - Soğanı soyup, doğrayın ve 10 dakika kadar yağda soteleyin.
 - Soğumaya bırakın.
 - Lazanya katlarını kaynamış tuzlu suda pişirin ve süzün.
 - Ispanağı da lazanyanızı pişirdiğiniz tuzlu suda pişirin ve sonra süzün.
 - Erimiş yağ ve soğan karışımına ıspanakları ekleyip, sık sık karıştırarak kavurun ve dilediğiniz gibi baharatlandırın.
 - Keçi peynirini ince ince dilimleyin ve bir fırın tepsisi ya da borcama önce lazanya katını sonra ıspanakları, keçi peynirini ve beşamel sosunu koyup, üzerine tekrar bir kat lazanya koyun.
 - Bütün malzemeler bitene kadar bunu tekrarlayın. En üstünü keçi peyniri ile bitirin.
 - Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder