28 Mart 2018 Çarşamba

Kolesterol düşürücü çay:


Kolesterol, kalp krizlerinin sebebi koroner atardamar hastalığı olarak da bilinen koroner kalp hastalığıdır. Ciddi bir sorun olan kolesterol, tedavi edilmemesi durumunda kalp damarları tamamen tıkanacağından ölümle sonuçlanacak bir durumdur. Eğer aile içinde ve birinci dereceden akrabalarda bu sorun var ise mutlaka düzenli kontrol yapılması gerekir. Bu hastalıkta kalbe kan götüren damarlarda tıkanma oluşur. Bu tıkanmaların en büyük nedenlerinden biri yüksek kan kolesterolüdür. Bu tıkanmalar vücuttaki atardamarların hepsinde meydana gelebilir. Kandaki kolesterol seviyesini düzenleyebilir hatta durdurabilirsiniz. Bunun için bitkisel tedavi yöntemleri bulunmaktadır.

Kolesterol düşürücü çay çeşitleri:
  • 1 tatlı kaşığı yeşil çay, 1 çay kaşığı ökse otu, 1 çay kaşığı biberiye, 1 çay kaşığı ısırgan otu, 1 çay kaşığı karabaş otu, 1 kaşık limon kabuğu ve yarım litre suyun içerisine bütün bu malzemeleri ilave ederek demlenmeye bırakın. Süzdükten sonra ılık olarak günde 2 defa için.
  • Yeşil çayın kolesterol düşürücü etkisi vardır. 
  • 1 bardak kaynar suyun içerisine 1 çay kaşığı toz zencefil konur ve 10 dakika demlendirilir. Bu çaydan günde 3 bardak içilir.
  • 1 bardak kaynar suyun içerisine 4-10 gram sarı kantaron konulur ve 10 dakika demlendirilir. Bu çaydan günde 2 bardak içilir.
  • 1 bardak suyun içerisine 4-10 gram zerdeçal konulur ve 10 dakika kaynatılır. Bu çaydan günde 2-3 bardak içilir.
  • Ardıç tohumu, ayrık kökü, zeytin yaprağı, biberiye gibi bitkiler çay olarak demlenip içilirse kolesterolün düşmesine yardımcı olur.
Birer tutam kekik ve karabaş otu bitkilerini kaynar suyun içerisine atarak, 15 dakika demlendirin. Süzerek sabah ve akşam aç karnına 1 su bardağı için. Fakat kekik bitkisini hipertansiyon hastaları fazla kullanmamaları gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder