21 Mart 2018 Çarşamba

beynininiz daha çok çalıştıracak besinler


Somon
Somondaki protein, Omega 3 yağ asitleri ve B vitamini onun en iyi beyin besleyici gıdaların başında gelmesine neden oluyor. Eğer kendinizi mutsuz hissediyorsanız ya da enerjiniz düşükse biraz somon yemeyi deneyin, farkı göreceksiniz. Üstelik, somonun besleyici yapısı sinir sistemini rahatlatıcı ve tatlı ihtiyacını giderici özelliğe de sahip.
Yeşil yapraklı sebzeler
Yeşil yapraklı sebzeler, özellikle de ıspanak, en iyi beyin destekleyici sebzelerdirler. Folik asit, B vitamini ve magnezyum açısından zengin olan bu sebzeler aynı zamanda kalorisiz oluşlarıyla gönül rahatlığıyla yenilebilirler.
Kahve
Kahvede bulunan antioksidanların ne kadar kuvvetli oldukları zaten kanıtlanmış bir gerçek. Antioksidan özelliği dışında kahve, insülin üretimini sağlayarak kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olur. Ayrıca kadınlarda depresyonu yenici özelliği ve Alzheimer hastalığına karşı da koruyucu etkisi olduğu kanıtlanmıştır. Magnezyum ve B vitamini içeriği sayesinde ise sinir sistemi fonksiyonlarını kontrol ederek, sinirlerinizi yatıştırmaya yardımcı olur. Bütün bunların yanında diyabet hastaları için de sağlıklı bir içecektir.
Yumurta
Sizi uzun süre tok tutma özelliğine sahip olan yumurta, amino asit ve protein açısından zengin olduğu için, beyninizin odaklanmanızı sağlayıcı nöronlar yollamasını sağlar ve sizi pozitif bir modda tutar. B vitamini ve D vitamini açısından zengin olan yapısı ise enerji, moral ve beyin için çok faydalıdır. Ayrıca yumurta, hafızanızı da güçlendirir.
Kenevir tohumu
Eğer vejeteryansanız, kenevir tohumu sizin en çok başvuracağınız protein kaynaklarından biri olmalı. Kenevirin yapısı yumurtanınkine benzediği için protein, magnezyum, Omega 3, yağ, demir, B vitamini ve çinko açısından zengindir. Bütün bu besinler, beynimiz için son derece faydalıdırlar. Kenevir tohumu, beyne ihtiyacı olan benzini sağlar. Bunun dışında yorgunluk, moralsizlik ve tatlı isteğini ortadan kaldırıcı özelliği de vardır.
Bütün bunların yanında, kenevir tohumu ve kenevir proteininin içinde bulunan sağlıklı yağlar depresyonu önlemeye ve sindirime yardımcı olur.
Hindistan cevizi
Amino asit, potasyum, lif ve sağlıklı yağlar açısından zengin olan hindistan cevizi beyin için son derece faydalıdır. Enerji verici özelliği sayesinde hindistan cevizinden alınan yağlar depolanmazlar. Açlık, şeker isteği hissini bastırır ve depresyonu önler. Ayrıca, hafızayı güçlendirir, gün boyu acıkmanızı önler ve daha pozitif olmanızı sağlar.
Kakao
Kakao en zengin antioksidan, magnezyum, demir ve B vitamini kaynaklarından biridir.  Ayrıca aminoasit açısından zengin yapısı beynin sağlıklı çalışmasına yardımcı olur ve bütün bunların yanında beyindeki mutluluk hissini harekete geçirerek sevgi ve mutluluk hissetmenize yardımcı olur.

Bu gıdaları bol bol tüketmeye dikkat edin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder