25 Mart 2018 Pazar

Kendinizi Daha İyi Hissetmenizi Sağlayan Kokular


Hindistan cevizi
Hindistan cevizi kokusu, dopamin ve serotonin seviyelerinizi yükseltir. Hindistan cevizini yediğiniz zaman ise, içindeki yağlar kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar. Bütün bunların yanında hindistan cevizi, aynı zamanda afrodizyaktır.
Pişmiş yemek
Herhangi bir pişmiş yemeğin kokusu kendinizi iyi hissetmenizi sağlar. Kahvaltı, öğle yemeği ya da akşam yemeği, hangi öğün olursa olsun taze pişmiş yemeğin aroması insanların en çok sevdiği kokuların arasındadır. Bir restorana girdiğimiz zaman oranın kokusu bile kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.
Lavanta
Lavanta, yatıştırıcı özelliği ile herkes tarafından bilinen bir bitkidir. Hatta bu etkisi sayesinde, son zamanlarda, yiyeceklerde de kullanılmaya başlanmıştır. Kendinizi yorgun ve stresli hissettiğiniz her an lavantadan (yemekte ya da yağ olarak, mum yakarak, kremi olarak kullanarak…) yardım alabilirsiniz.
Biberiye
Sık sık çorba ve et yemeklerinde kullanılan biberiye, sakinleştirici etkisiyle, kokladığınız an, bütün vücudunuzu rahatlatır. Ayrıca beyinin daha çok endorfin salgılamasını sağlar. Birkaç tane taze biberiye yaprağı en iyi sonucu verecektir ama bulamazsanız kurutulmuşları da işinize yarar.
Nane
Nane kokusu, sakinlik, mutluluk ve uyanıklık verir. Ayrıca stresinizi azaltmaya da yardımcı olur. Çay olarak kullanıldığında sindirime yardımcı olur ve stresi alır. 
Kahve
Bir kahve dükkanına girdiğinizde nasıl bir mutluluk hissettiğinizi hiç farkettiniz mi? Kahveyi içseniz de içmeseniz de kokusu modunuzu mutlaka yükseltecektir. Ayrıca kahve kokusu stresi alır. Evinizde, bir kavanozun içinde, espresso çekirdekleri saklayın ve istediğiniz zaman koklayarak kendinizi mutlu hissedin.
Vanilya
Vanilya, bilinen en eski rahatlatıcı ve mutlu edici aromatik kokudur. Vanilya çekirdeği orkide bitkisinden elde edilir ve iyi bir afrodizyaktır. Depresyonla, yorgunlukla, düşük hormon üretimiyle hatta endişe hissiyle baş etmenize yardımcıdır.
Çikolata
Çikolata, dünyadaki en etkili afrodizyak kokularından biridir. Ayrıca depresyon ve düşük enerjiye de birebirdir.
Gül yaprakları
Pek çok banyonun baştacı olan gül yaprakları pek çok mum ve esansiyel yağ yapımında da kullanılır. Gül yapraklarının kokusu son derece rahatlatıcıdır ve aşk hissini getirir. Pek çok insan gül yaprağı kokusunu annesiyle de özdeşleştirmektedir ve bu nedenle pek çok parfümde de gül yaprakları kullanılmaktadır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder