7 Mart 2018 Çarşamba

cildinizin seveceği 10 çay


1. Karahindiba
Karahindiba çayı içeriğindeki antioksidanlar ve immün sistemini güçlendiren özellikleri nedeniyle cildinizin sağlıklı ve genç kalmasını sağlar.
2. Yeşil çay
Yeşil çay, faydaları en çok bilinen çaydır. Yeşil çayla, cilt ürünlerinde, yemeklerde ve her türlü içecekte karşılaşmanız mümkündür. Yeşil çay, en etkili antioksidanları içerir. Bu sayede cildiniz serbest radikallerle korunur ve daha genç ve pürüzsüz  bir dokuya sahip olur.
3. Nane
Nane çayının ferahlatıcı ve tazeleyici etkisine bayılıyoruz! Nane çayı genellikle mide bulantısına ve sorunlu midelere faydasıyla bilinir. Aynı zamanda stresi azaltıcı, yağlı cildi düzenleyici ve yeni hücre oluşumuna yardımcı etkisi vardır. Eğer kuru bir cilde sahipseniz, nane çayı içmek cildinizin ölü deriden kurtulmasına yardımcı olur.
4. Zencefil
Rahatsız ve bulantılı midelere iyi gelen bir diğer çay, zencefil çayıdır. Aynı zamanda sindirim sistemini düzenler ve cildin yatışmasını sağlar.
5. Papatya
Papatya çayının cildi yatıştırma etkisi vardır. Egzaması olanlar günde bir fincan papatya çayı içerlerse, faydasını kısa sürede görürler. Ayrıca, papatya çayı poşetlerini gözlerinize koyarak yorgun gözlerinizin dinlenmesini de sağlayabilir ve gözünüzün etrafındaki koyu halkalardan da kurtulabilirsiniz. Papatya çayı, arı sokmalarına, aknelere ve yanıklara da iyi gelir.
6. Roybos çayı
Roybos çayı Güney Afrika’da, egzama, isilik ve güneş yanıklarına iyi gelmesi ile bilinir. Bu tip rahatsızlıklardan hiçbirine sahip olmasanız bile içindeki besin maddeleri ve antioksidanlar size daha duru ve sağlıklı bir cilt verir.
7. Dulavratotu kökü
Bu çay, mantar önleyici ve antibiotik özelliğe sahiptir. Aynı zamanda akne ve bazı cilt problemlerine sebep olan bakterileri de yok eder. Eğer akne problemine sahipseniz (özellikle de iltihaplı olanlara)  günde bir fincan dulavratotu kökü çayını içmenizde fayda var.
8. Beyaz çay
Beyaz çay da birçok çay gibi antioksidan özelliğe sahiptir. Beyaz çay, en az işlem görmüş çay çeşididir, bu sebeple de yüksek miktarda antioksidan içerir. Yeşil çay, her ne kadar en kuvvetli antioksidana sahip olan çay olsa da, beyaz çay en fazla miktarda antioksidana sahip olandır, yani ikisinin de eşit miktarda antioksidan içerdiğini söylersek yanılmış olmayız.
9. Yasemin çayı
Yasemin çayı öncelikle güzel kokusuyla bizi baştan çıkarır, sonra da cilde sağladığı faydalarla. Yasemin çayının antibakteriyel ve antiviral özelliği vardır. Yasemin çayı içmek yaşlanma belirtilerini ve egzama gibi cilt rahatsızlıklarını önler ve ciltteki yağ miktarını dengeleyerek, yağlı ciltlerin sahip olduğu akne problemleri ile savaşır.
10. Kokulu siyah çay
Kokulu siyah çay, cildinizin yaşlanma etkilerine karşı savaşır ve cilt renginizi düzenler. Bazı araştırmalar, kokulu siyah çayın cildi güneşten ve sigaranın getirdiği zararlardan da koruduğunu göstermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder