Domateslerin tatlanmaya başladığı bugünlerde iftar
sofralarında herkesin çok beğeneceği pestolu çorbayı deneyin derim.
Servis: 6 kişilik
Hazırlama pişirme süresi: 20 - 25 dakika
Malzemeler:
- 1 kg domates
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı dolusu un, (tam buğday unu kullandım)
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 litre su, 5 su bardağı
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı dolusu pesto
Servis esnasında;
- Rendelenmiş parmesan
- Kruton (ekmekleri minik doğrayıp fırında kurutarak elde edebilirsiniz)
- Fesleğen yaprakları
Yapılışı:
Domatesleri yıkayıp rondoda püre haline getirin.
Zeytinyağını derin bir çorba tenceresine alın, orta
ateşte ısınmaya başlayınca unu ekleyip un kokusu çıkana kadar 2-3 dakika
kavurun.
Domates püresi ve biber salçasını kavrulmuş una yavaş
yavaş ilave ederek bir yandan karıştırın. Suyunu da ekleyip kaynayana kadar
sürekli karıştırarak pişirin.
Pişen çorbaya pul biber, karabiber, tuz ve pestoyu
ilave edip bir taşım daha kaynattıktan sonra ocağı kapatıp blendırdan geçirin.
Kaselere pay edip fesleğen yapraklarıyla süsleyin,
parmesan ve kruton ile servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder