13 Mayıs 2018 Pazar

Stresi Azaltıp Beyin Fonksiyonlarını Arttıran Baharatlar

Güveyiotu
Eski zamanlardan beri antidepresan ve endişeyi giderici olarak kullanılan güveyiotu beyin fonksiyonları için de çok faydalıdır. Bol miktarda antioksidan içerir ve B6 vitamini açısından da iyi bir kaynaktır. B6 vitamini enerjiyi yükseltir, stresi alır, beyne giden kan akışını güçlendirir ve tansiyonu düzenler.
Fesleğen
Beyin fonksiyonunu ve uzun yaşamı destekleyen fesleğen, stresi de alarak immün sistemi güçlendirir.
Zerdeçal
Sağlık için tüketilebilecek en önemli baharatlardan biri olan zerdeçal yüksek oranda antioksidan içerir, kalp ve beyin sağlığını destekler. Ayrıca stresi azaltır. Günde ¼ çay kaşığı miktarda zerdeçal tüketmek çok faydalıdır.
Zencefil
Vücuttaki iltihabı ortadan kaldıran zencefil beyin sağlığı için de önemlidir. Ayrıca hafızayı da güçlendirir.
Tarçın
Tarçın, beyne giden kanı arttırır ve kan şekerini düzenler. İçeriğindeki antioksidanlar diyabete yakalanmanızı da önler.
Karabiber
Beyne giden kan akışını destekleyen karabiber, sindirim sistemine de faydalıdır. Ayrıca stresi azaltıcı özelliği vardır ve iştahınızı bastırarak metabolizmanızı hızlandırır.
Muskat
Mikronik enfeksiyonların tedavisinde de kullanılan muskat, sindirim sistemini de düzenler. Fakat aşırı miktarda alının muskatın toksik etkisi olabilir. Tüketirken dikkat edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder