Özet:
4 Kişilik
Tüm tarif: 1260 Kalori / 1 Porsiyon: 316 Kalori
Tüm tarif: 21.0 Bodypuan (BP) / 1 Porsiyon: 1.0
Bodypuan (BP)
Hazırlanma ve pişirme süresi: 30 dakika
Malzemeler:
400gr
yağsız kuzu kuşbaşı
|
12.0 BP
|
175gr
basmati pirinci
|
9.0 BP
|
2 diş sarımsak, ezilmiş
|
0.0 BP
|
1 kuru soğan, ince dilim kesilmiş
|
0.0 BP
|
½ tatlı kaşığı rezene
|
0.0 BP
|
1 tatlı kaşığı toz kişniş
|
0.0 BP
|
1 tatlı kaşığı mercanköşk
|
0.0 BP
|
½ tatlı kaşığı zerdeçal
|
0.0 BP
|
3 kakule tohumu
|
0.0 BP
|
½ tatlı kaşığı köri tozu
|
0.0 BP
|
100ml sıcak suda erimiş sebze bulyon
|
0.0 BP
|
Tuz, taze çekilmiş karabiber
|
0.0 BP
|
Yapılışı:
1. Fırını 190 derecede ısıtın.
2. Pirinci tencereye koyun ve üzerini örtecek kadar
sıcak suda yumuşayana kadar pişirin.
3. Bu sırada kapaklı, ateşe dayanıklı ve fırına da
girebilen bir kapta etleri 3-4 dakika kızarana kadar soteleyin.
4. Soteye, rezene, toz kişniş, mercanköşk ve zerdeçalı
katın.
5. Etleri, çok kısık ateşte pişirmeye devam edin.
6. Pirinci süzün ve sebze bulyonlu suyla beraber, etli
karışıma ekleyin.
7. Bu karışım kaynayınca, tencerenin kapağını sıkıca
kapayın ve 10 dakika fırınlayın.
8. Bu sırada bir tavayı sprey yağlayın ve soğanları
katıp kızarana kadar soteleyin.
9. Yemeği fırından alın, karıştırın ve üzerine soğanı
yayıp hemen servise sunun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder