21 Mayıs 2018 Pazartesi

Çikolatanın Bağışıklık Sisteminize Faydaları


Moralinizi yükseltir
Çikolata, moralinizi yükselterek vücudunuzun hastalıklara karşı savaşmasına da yardımcı olur. Depresyon ve moralsizliğin, vücudun bağışıklık sistemini düşürdüğü bilinmektedir. Çikolata ise içindeki çinko, B vitaminleri, magnezyum ve kimyasallar sayesinde vücudunuzun iyi hormonlar salgılamasını sağlar. Ayrıca çikolata, yağsız protein içerir ve bu protein, immün sisteminizi stresten, antioksidan eksikliğinden ve depresyondan korur.
Besleyici etkileri vardır
Kakaonun yüksek ölçüde antioksidan içerdiği kanıtlanmıştır. Magnezyum açısından da diğer bütün besinlerden daha zengindir. Magnezyum, vücudumuzdaki 200’den fazla enzimatik fonksiyondan sorumludur. Pek çok insan, magnezyum eksikliği çektiğinin farkında olmaz ve stres ile kötü beslenme magnezyum eksikliğine yol açar. Çikolata, vücudunuza ihtiyacı olan magnezyumu vermenin en iyi yoludur. Bunun dışında çikolata, vücudun demir eksikliğini de giderir, çikolatanın bir çay kaşığı kadarının içinde vücudunuzun demir ihityacının %10’u bulunur. Çinko, immün sistem için çok önemlidir ve çikolata ve kakaoda bulunur. Çinko, hastalıklarla savaşır, bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve stresi azaltır. Bütün bunların yanında çikolata, B ve C vitaminlerini de içerir.
İnsülin fonksiyonu
Kan şekerinizi dengelemede en önemli besinlerden biri çikolatadır ve bunun yanında insülin seviyenizi de düşürür. Fakat unutmayın, bunu sağlayan şekerli, sütlü çikolata değil, kakao ve bitter çikolatadır.
Yüksek insülin seviyesi, bağışıklık sistemini etkiler ve daha stresli olmanıza neden olur.
Enerji
Sağlıklı vücut, enerji doludur ve kakao da enerjinizi doğal yollarla arttırmak için mükemmel bir tercihtir. İçeriğindeki magnezyum size hem enerji verir hem de içindeki doğal uyarıcılar sayesinde vücudun birkaç saat sonra düşmesini engeller.
Tansiyonu düşürür
Yüksek tansiyon stres, kalp hastalıklarına, sindirim problemlerine, uykusuzluktan akneye hatta bağışıklık sistemini düşürmeye kadar pek çok şeye neden olur. Çikolata ise, içeriğindeki magnezyum ve kimyasallar sayesinde vücudu sakinleştirir ve tansiyonunuzu düşürerek hastalıklara karşı vücudunuzu korur.
Flavonol
Flavonol, vücudunuzda olması gereken bir antioksidandır. Bitter çikolatada ve çiğ kakaoda bolca bulunan flavonol, vücuda giren, immün sisteminize saldıran toksik işgalcilerle savaşır ve sağlığınızı korur.
Kalp hastalıklarına karşı korur
Tıkanmış atardamarlar, kalp hastalıklarına neden olur ve immün sisteminizi zayıflatırlar. Çikolata ise, kalp hastalıklarına neden olan, tıkanmış atardamarları açar ve sağlıklı kalmanızı sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder