30 Mayıs 2018 Çarşamba

Vücudu İyileştirmek İçin Zihni Kullanmak


İyileşmiş olmak sizin için ne anlam ifade ediyor? Bir kayıp yaşadıktan, bir ameliyat geçirdikten ya da bir hastalıktan sonra beyniniz, iyileşebilmenizi ciddi anlamda ne kadar etkiliyor? Beyin-vücut bağlantısı yıllarca araştırıldı ve belgelendi. Çalışmalar gösteriyor ki, iyileşme arzusu ve iyileşme arasında bir ilişki gerçekten var ve beyin gücü bu amaca pozitif yönde bağlanırsa, bahsedilen bu ilişki gelişme sağlayabilir. İşte size vücudunuzu iyileştirmeniz için, beyninizi nasıl kullanacağınıza dair ipuçları:
Gülmek en iyi ilaçtır
Hepimiz eski söylemlerden gülmenin en iyi ilaç olduğunu duymuşuzdur. Görünen o ki bu tavsiyeyi haklı çıkaracak bilimsel kanıtlar da mevcut. Amerika Kanser Tedavi Merkezi, kahkahayı tedavi yöntemlerinden biri olarak merkezinde uyguluyor.
Kahkaha terapisinin sağlığa faydaları
Amerika Kanser Tedavileri Merkezi uzmanları, kahkaha terapisinin psikolojik ve fiziksel yararları olduğunu, hep beraber gülmenin, insanlarda birbirine bağlanma ve destek olma hissiyatı yarattığını ve zor durumdayken insanların dikkatlerini dağıttığını belirtiyorlar. Kahkaha Kulübü’nden çıktıktan sonra ”Nerdeyse bir saattir kanserimi düşünmüyordum.’’ diyen hastalar olduğunu da ekliyorlar.
Mizah, mutluluk hormonlarını arttırıp, bağışıklığı güçlendirir
Uzmanlara göre, fiziksel olarak, kahkaha atmak (neşelenmek ve bunu göstermek), daha iyi hissetmeyi sağlayıp, fiziksel acıyı düşüren ve ruh halini düzelten hormonu, endorfini, yükseltiyor. Bundan dolayı, kahkaha terapisi, ağrıları çok fazla olan kanser hastaları için özel bir ilgi alanı. Neşe ve kahkahanın bağışıklık sistemini güçlendirdiğinin de bir ön kanıtı.
Uzun bir ömür için, aşk!
Yabancı kaynaklara göre, aşk ve samimiyetin azlığı bizi hasta eden etkenlerin oluşmasına sebep olabiliyor (aynı şekilde, fazlalığı da bizi iyi hissettirir). Diğer insanlarla olan bağlantılar sadece hayatınızın kalitesini değil, aynı zamanda uzun yaşama ve hayatta kalma süremizi de arttırıyor.
Sağlık bir ruh halidir
Vücutlarımız zihnimizden işaretler alır ve akabinde fiziksel durumumuzu etkileyebilir. İster inanın ister inanmayın! Metafiziği çok dikkate almayanlar için de bu durum geçerlidir: zihin ile vücut daimi olarak birbirine bağlıdır.
İyileşme psikolojisi hayatınızı kurtarabilir
İyileşme psikolojisi, zihninize koyduğunuz sağlık, mutluluk ve başarılı bir onarma fikirlerinin altında yatıyor! Kim bilir? Bu belki de hayatınızı kurtarabilir!

Her zaman iyi ve olumlu düşünmeye ve huzurlu olmaya çalışın. Kendinizi mutlu hissettiğiniz sürece, sağlığınızın da iyi gittiğini fark edeceksiniz. Büyüklerimiz ne demiş? İyi düşünün, iyi olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder