17 Mayıs 2018 Perşembe

Uzun Bir Günden Sonra Vücudunuzun İhtiyacı Olan Besinler


Omega 3 yağ asitleri
Kalp hastalıklarına karşı koruyan, diyabet riskini azaltan omega 3, aynı zamanda depresyonun da önüne geçer. Balık, acai üzümü, ceviz, chia tohunu ve keten tohumu tüketerek omega 3 alabilirsiniz.
Protein
Amino asitler, vücudunuza ihtiyacı olan yakıtı sağlarlar. Balık, yağsız yoğurt, mercimek, fasulye, edamame, chia tohumu iyi birer protein kaynaklarıdır.
Magnezyum
Stresli olduğumuz zamanlarda vücutta azalan ilk mineral magnezyumdur. Sinir sistemi fonksiyonunda büyük rol oynayan bu mineral, rahatlamaya ihtiyacınız olduğu zamanlarda alınabilir. Gıda takviyesi olarak ya da çiğ badem, yapraklı yeşillikler, çiğ kakao tozu, tam tahıllar, muz ve tatlı patates yiyerek magnezyum alabilirsiniz.
Potasyum
Potasyum hem şişkinliğinizi atmanızı sağlar hem de tansiyonu düşürür. Muz, badem, yulaf, kinoa, kereviz, salatalık, domates, avokado, ıspanak, tatlı patates, yağsız yoğurt ve yağsız süt potasyum kaynaklarıdır.
Kalsiyum
Kalsiyum sinirlerinizi yatıştırır ve daha hızlı uykuya dalmanızı sağlar. Yapraklı yeşillikler ve inek sütü olmayan süt çeşitleri kalsiyum açsından %50 daha zengindirler.
Demir
Demir açısından zengin besinler tüketmek çok önemlidir. Demir, anemiye karşı sizi korur, stres ve düşük enerjiyle başa çıkmanızı sağlar. Kırmızı et, mercimek, nohut, ıspanak, lahana, çiğ kakao, kuru üzüm, yulaf, kabak ve quinoa iyi birer demir kaynaklarıdır.
Triptofan
Serotonini harekete geçiren triptofan, kendinizi iyi hissetmenizi sağlar. Balkabağı, balkabağı çekirdeği, yer fıstığı ve yer fıstığı ezmesi, tatlı patates, muz, chia tohumu, esmer pirinç, kinoa, yulaf ve brokolide triptofan bulunur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder