Özet:
4 kişilik
Tüm tarif: 176 kalori / 1 porsiyon: 44 kalori
Tüm tarif: 1 Bodypuan (BP) / 1 porsiyon: 0.5 Bodypuan (BP)
Malzemeler:
50gr. light yoğurt | 0.5 BP |
½ tatlı kaşığı kahverengi şeker | 0.5 BP |
½ litre tavuk suyu veya tavuk bulyon | 0.0 BP |
2-3 pancar, soyulmuş ve rendelenmiş | 0.0 BP |
6 taze soğan, dilimlenmiş | 0.0 BP |
125gr. kırmızı lahana, rendelenmiş | 0.0 BP |
2 yemek kaşığı dereotu, kesilmiş | 0.0 BP |
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi | 0.0 BP |
2 yemek kaşığı limon suyu | 0.0 BP |
¼ tatlı kaşığı tuz | 0.0 BP |
1/8 tatlı kaşığı beyaz biber | 0.0 BP |
Süslemek için 2-3 dal dereotu | 0.0 BP |
Yapılışı:
1. Orta boy bir tencerede tavuk suyunu, pancarı, taze soğanı, kahverengi şekeri ve 375 ml. suyu kaynatın.
2. Su kaynakdıktan sonra, ateşin altını kısın, tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika daha pişirin.
3. Lahanayı ve dereotunu katın. Pancar ve lahana yumuşayıncaya kadar 5 dakika daha pişirin ve çorbanızı ateşten alın.
4. Limon suyunu, limon kabuğu rendesini, tuzu ve biberi bir kasede karıştırın ve çorbaya katın.
5. Çorbanızı kaselere paylaştırın, üzerini birer kaşık yoğurt ve dereotu dalları ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder