Malzemeler
                
                - Bonfile: 200 gr
 - Ispanak: 150 gr
 - Patates: 2 adet (orta boy)
 - Kırmızıbiber: 2 adet
 - Mantar : (orta boy) 5 adet
 - Dömiglass sos: 2 yemek kaşığı
 - Sıvı yağ: 1 su bardağı
 
Tarif
                
                - Öncelikle bir tavaya sıvı yağı koyup bonfilelerimizi tavada 10 dakika pişiriyoruz.
 - Derin bir tencerede dömiglass sosumuzu biraz su yardımıyla çırpıyoruz ve kısık ateşte koyulaşana kadar kaynatıyoruz (biraz akıcı olmasına dikkat ediyoruz)
 - Patateslerimizi yuvarlak halka halinde kesip firitözde kızartıyoruz.
 - Bu arda başka bir tavada ıspanaklarımızı az yağda soteliyoruz.
 - Başka bir tava yardımıyla ince uzun doğradığımız kırmızıbiberleri ve mantarı hafif tuz ile soteliyoruz
 - soteledigimiz ıspanakları bir çember yardımıyla tabağımızın ortasına yerleştiriyoruz.
 - Pişirdiğimiz bonfilelerden bir parçasını ıspanağın üzerine yerleştiriyoruz.
 - Kızarttığımız patateslerden iki halkasını bonfilenin üzerine yerleştirip kırmızıbiber ve mantar ilave ediyoruz.
 - Aynı şekilde kalan bonfileyi üzerine kapatıyoruz.
 - Aynı şekilde iki adet patatesi üzerine yerleştirip kırmızı biber ve mantarı ilave ediyoruz.
 - Önceden hazırladığımız dömiglass sosu üzerine kaşık yardımıyla döküyoruz.
 - SÜSLEMEK İÇİN:
 - Maydanoz veya yeşil, kırmızıbiber olabilir.
 - Bunları sıvı yağda 1 dakika kızartıp yemeğinizi süsleye bilirsiniz.
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder