Özet:
4 Kişilik
Tüm tarif: 947 Kalori (Kcal) / 1 Porsiyon: 237 Kalori (Kcal)
Tüm tarif: 11.5 Bodypuan (BP) / 1 Porsiyon: 3.0 Bodypuan (BP)
Hazırlama süresi: 15 dakika / Pişirme süresi: 50 dakika
Malzemeler:
4 parça 2.5cm’lik baget ekmeği | 6.0 Bodypuan (BP) / 624 Kalori (Kcal) |
25gr. yağı azaltılmış tereyağı | 2.5 BP / 98.5 Kcal |
25gr. Edam peyniri veya Gouda light, ince rendelenmiş | 1.5 BP / 81.5 Kcal |
1 yemek kaşığı un | 1.5 BP / 35 Kcal |
450gr. soğan, doğranmış | 0.0 BP / 76 Kcal |
284ml. taze yağsız dana eti suyu veya bulyon | 0.0 BP / 32 Kcal |
Yapılışı:
1. Yağı büyük bir tencerede eritin.
2. Soğanı ekleyip, kısık ateşte üstünü kapatarak 15 dakika veya soğanlar yumuşayana dek pişirin.
3. Üstünü açıp 15 dakika daha veya altın sarısı rengini alıncaya dek soğanlar pişirin.
4. Unu üstüne serpiştirin ve karıştırarak 1 dakika daha pişirin
5. Et suyunun üstüne 600 ml. oluncaya dek sıcak su ekleyin ve soğanlarla karıştırın.
6. Kaynatın, kaynadıktan sonra üstünü kapatıp, ateşi kısıp, 20 dakika daha pişirmeye devam edin.
7. Bu sırada, ızgarayı en üst ısıtma noktasında ısıtın.
8. Ekmeklerin iki tarafını da kızartın.
9. Peyniri, ekmeklerin iki tarafına da serpiştirin ve peynir eriyene dek çevirerek ekmekleri 2 dakika daha ızgarada tutun.
10. Her bir çorba kasesine bir dilim ekmek koyun ve üzerlerine çorbayı döküp hemen servis yapın.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder