Özet:
Tavuk, brokoli ve sarımsaklı domates sosu nefis bir üçlü oluşturuyor. Sevdiğiniz bir makarna çeşidini kullanın; Hazırlayacağınız sos, penne, burgu gibi makarna çeşitlerine daha çok yakışacaktır.
8 Kişilik
Tüm tarif: 2600 Kalori / 1 Porsiyon: 326 Kalori
Tüm tarif: 38.5 Bodypuan (BP) / 1 Porsiyon: 5.0 Bodypuan (BP)
Malzemeler:
500gr makarna | 25.0 BP |
450gr derisiz, kemiksiz tavuk göğüs eti, kuşbaşı doğranmış | 7.5 BP |
3 tatlı kaşığı zeytinyağı | 4.5 BP |
1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri | 1.5 BP |
450gr konserve doğranmış domates | 0.0 BP |
175gr brokoli, çiçeklere ayrılmış | 0.0 BP |
1 küçük kuru soğan, doğranmış | 0.0 BP |
2 diş sarımsak, ezilmiş | 0.0 BP |
1 tatlı kaşığı kekik | 0.0 BP |
Tuz, karabiber | 0.0 BP |
Yapılışı:
1. Büyük bir tencereye yağı koyun, orta ateşte tavukları kızarıncaya kadar soteleyin.
2. Soğanı ve sarımsağı ekleyin, yumuşayıncaya kadar çevirin.
3. Domatesi, brokoliyi, tuzu ve karabiberi de tavuklara ilave edin.
4. Tencerenin kapağını kapatıp, altını kısın ve 10 dakika pişirin.
5. Bu sırada makarnayı bol suda 10 dakika kadar haşlayın, süzün ve tekrar tencereye alın.
6. Pişen sosu makarnayla karıştırın.
7. Kekik ve parmesanı kattıktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder