- 547 Kalori
- Hazırlama süresi : 10 dakika
- Pişme süresi : 50 dakika
- Malzemeler
- 5 yumurta
- 2 yemek kaşığı su
- 30 gr tereyağı
- Doğranmış maydanoz
- Üstü için:
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 ince doğranmış kuru soğan
- 1 diş ezilmiş sarmısak
- Çekirdekleri çıkarılmış, doğranmış 1 yeşil biber
- 2 rendelenmiş domates
- 125 gr ince doğranmış küçük boy mantar
- 1/4 yemek kaşığı Worcestershire sosu
- Tuz
- Karabiber
- Acı sos
- Hazırlanışı
- Ayçiçek yağını kapta ısıtıp soğan ve sarmısağı katarak kavurup, yeşil biberleri ekleyip 5 dakika daha pişirin. Domates ve mantar dilimleri ilave edip 10 dakika daha pişirdikten sonra Worcestershire sosu, acı sos, karabiber ve tuzla tatlandırıp 5 dakika demlendirin. 3 yumurta sarısını 1 yemek kaşığı su ile çırpın. Omlet tavasını ısıtıp tereyağını eritin. Tereyağı kızınca yumurtaları koyup pişirmeye başlayın. Yumurtaların sulu kalan kısımlarını tavada yayarak omleti iyice pişirin. Hazırladığınız içi omletin yarısına yayın. Kalan yarıyı üzerine kapatıp sıcak bir tabağa alın. Geri kalan 3 yumurta ile de aynı işlemi yapın. İki parçayı yarıya kesip, üzerlerini kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder