Çilekli ve limonlu mini cupcake
(24 adet)
Malzemeler:
Cupcake için;
- 1,5 su bardağı un
- 1-1/4 çay kaşığı kabartma tozu
- ¾ su bardağı şeker
- 2 adet yumurta
- 1,5 yemek kaşığı vanilya
- Yarım su bardağı yağsız süt
- 2 adet limonun kabuğu
- Bir tutam tuz
Şekerlemesi için;
- 1,5 çubuk yumuşatılmış tereyağ
- 2,5 su bardağı pudra şekeri
- 2 çay kaşığı vanilya
- ¼ bardak doğranmış çilek
- 1 ya da 2 yemek kaşığı limon suyu
- Süslemek için limon kabuğu
Hazırlanışı:
1. Fırını önceden 180 derecede ısıtın.
2. Mini cupcakelerinizi koyacağınız kalıpları yağlayın.
3. Tereyağını, şekeri ve yumurtaları el mikseri ile hafif ve pofuduk olana kadar çırpın.
4. Vanilyanızı karışıma katın ve iyice karıştırın. Limon suyu ve kabuğunu da karışıma ekleyin.
5. Başka bir kasede unu, kabartma tozunu ve tuzu karıştırın.
6. Daha önce hazırladığınız ıslak karışıma unu yavaşça ekleyin ve sütü de ekleyin.
7. Karışım iyice karıştıktan sonra dikkatli bir şekilde cupcake kalıbına dökün (kalıbın 2/3’ünü doldurun).
8. 15-22 dakika boyunca hamuru pişirin, renkleri altın sarısı olunca fırını kapatın ve kalıptan aldığınız hamurları soğumaya bırakın.
9. Bu sırada şekerlemenizi hazırlamaya başlayın.
10. Çilekleri, tereyağını, vanilyayı ve pudra şekerini iyice karıştırın, blendırdan geçirip, püre haline getirin.
11. Limon suyunu, her seferinde ½ yemek kaşığı ölçeğini kullanarak parça parça pürenize ekleyin, tadı uygun olunca limon suyunu eklemeyi bırakın.
12. Cupcakeler soğuduktan sonra, şekerlemenizi üzerine dilediğiniz gibi sürün ve limon kabukları, çilek ve çeşitli süslerle süsleyin.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder