Moğol Barbeküsü
 
-     4 kişilik
 -     Malzemeler:
 -         4 kişilik çin eriştesi
 -         susam yağı veya ayçiçek / zeytinyağı
 -         Yarım kilo 
dilediğiniz bir et çeşidi: ince ve uzun kesilmiş bonfile, tavuk döner 
şeritleri, kuzu but veya mezgit olabilir.
 -         Dilediğiniz 
sebzeler, doğranmış biçimde: soğan, karnabahar, fasulye, patlıcan, 
mısır, brüksel lahanası, brokoli, pırasa, jalapeno biberi, taze soğan, 
ıspanak, mısır, kabak, dolamıl biber, soya fasulyesi, bezelye, lahana, 
vb.
 -         dilediğiniz bir sos: soya sosu, barbekü sosu, meksika sosu, tatlı-ekşi sos, vb.
 -         baharatlar, tuz, karabiber, kimyon, sumak, yenibahar, köftebaharı, vb.
 -     Hazırlanması:
 -         Önce erişteyi kaynar suda 5-6 dakika haşlayıp suyunu süzün ve bir kaseye alın.
 -         Wok (çukur) tavanızı veya dökme demirden büyük tavanızı iyice ısıtın.
 -         Isınınca sebzelerin 
yapışmasını engellemeye yetecek kadar yağ koyun. (Çok fazla yağ varsa 
veya tavanız yeterince büyük değilse iyi sonuç alamazsınız buna göre iki
 seferde pişirmeyi düşünebilirsiniz)
 -         Sebzeleri ve etleri 
tavaya atın. Ara sıra karıştırarak hepsini pişirin. (et ve sebzelerde 
yanmalar olabilir ama tamamen yanmasına izin vermeyin.)
 -         Pişme işleminin 
sonuna doğru sebzelerin üzerini hafif kaplayacak kadar sosunuzu ve 
baharatları ekleyip birkaç dakika daha pişirin.
 -         Erişte ile karıştırarak servis yapın.
 
 
 
 
          
      
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder