Nelere ihtiyacınız var?
Bambu yuvarlama hasırı (makisu)
Hazırladığınız suşi pirinci-Suşi pirinci nasıl yapılır?
Nori deniz yosunu
Tercih ettiğiniz suşi iç malzemesi
1. Adım
Suşi hasırınızın üzerine, nori deniz yosununuzdan bir yaprak yerleştirin, yerleştirirken dikkat edin; yosunun parlak ve pürüzsüz kısmı altta kalsın.
2. Adım
Pirinçlerin elinize yapışmasını engellemek için ellerinizi ıslatın ve bir avuç dolusu pirinci elinize alın, pirinçleri bir top haline getirin. Bu pirinç topunu, nori yosununun ortasına yerleştirin ve kibarca, pirinci yosunun içinde dağıtın. Bu işlemi, yosunun sadece uç hattında 2.5cm’lik bir alan kalana kadar yapın.
3. Adım
Eğer wasabi kullanıyorsanız, wasabiyi ince bir çizgi halinde yosunun vücudunuza yakın olan kısmına kenar boyunca sürün. Daha sonra içine koymak istediğiniz malzemeleri dilimler halinde yatay bir çizgi olarak yerleştirin.
4. Adım
Suşi hasırını yavaşça malzemelere doğru kıvırın. Noriyi malzemelere doğru iyice sıkıştırın ve suşiyi, düzgünce yapılmış bir silindir olana kadar elinizde yuvarlamaya devam edin. Bunu yaparken elinizle baskı uygulayın ve yuvarlama işlemini daima hasırı kaldırarak yapın.
5. Adım
Suşi hasırını kullanarak, suşiyi iyice sıkın ve içindekilerin düzgünce yerleştiğine emin olun. Emin olduktan sonra hazırladığınız suşinizi hasırından ayırın ve doğrama tahtasına yerleştirin.
6. Adım
Nemli, keskin bir bıçak kullanarak suşinizi ortadan ikiye kesin. Sonra bıçağınızı tekrar ıslatın ve az önce kestiğiniz parçaları ayrı ayrı 3 ya da 4’er parçaya ayırın. Kestikten hemen sonra, suşilerinizi bekletmeden, soya sosu, zencefil turşusu ve wasabi ile servis ederek, arkadaşlarınıza havanızı atabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder