9 Ocak 2025 Perşembe

Suşi Nasıl Sarılır?

 

Nelere ihtiyacınız var?

Bambu yuvarlama hasırı (makisu) 

Hazırladığınız suşi pirinci-Suşi pirinci nasıl yapılır?

Nori deniz yosunu

Tercih ettiğiniz suşi iç malzemesi

1. Adım

Suşi hasırınızın üzerine, nori deniz yosununuzdan bir yaprak yerleştirin, yerleştirirken dikkat edin; yosunun parlak ve pürüzsüz kısmı altta kalsın.

2. Adım

Pirinçlerin elinize yapışmasını engellemek için ellerinizi ıslatın ve bir avuç dolusu pirinci elinize alın, pirinçleri bir top haline getirin. Bu pirinç topunu, nori yosununun ortasına yerleştirin ve kibarca, pirinci yosunun içinde dağıtın. Bu işlemi, yosunun sadece uç hattında 2.5cm’lik bir alan kalana kadar yapın.

3. Adım

Eğer wasabi kullanıyorsanız, wasabiyi ince bir çizgi halinde yosunun vücudunuza yakın olan kısmına kenar boyunca sürün. Daha sonra içine koymak istediğiniz malzemeleri dilimler halinde yatay bir çizgi olarak yerleştirin.

4. Adım

Suşi hasırını yavaşça malzemelere doğru kıvırın. Noriyi malzemelere doğru iyice sıkıştırın ve suşiyi, düzgünce yapılmış bir silindir olana kadar elinizde yuvarlamaya devam edin. Bunu yaparken elinizle baskı uygulayın ve yuvarlama işlemini daima hasırı kaldırarak yapın.

5. Adım

Suşi hasırını kullanarak, suşiyi iyice sıkın ve içindekilerin düzgünce yerleştiğine emin olun. Emin olduktan sonra hazırladığınız suşinizi hasırından ayırın ve doğrama tahtasına yerleştirin.

6. Adım

Nemli, keskin bir bıçak kullanarak suşinizi ortadan ikiye kesin. Sonra bıçağınızı tekrar ıslatın ve az önce kestiğiniz parçaları ayrı ayrı 3 ya da 4’er parçaya ayırın. Kestikten hemen sonra, suşilerinizi bekletmeden, soya sosu, zencefil turşusu ve wasabi ile servis ederek, arkadaşlarınıza havanızı atabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder