Pa amb tomaquet
Katalunya’nın en popüler tapaslarından biri olan Pa amb tomaquet’in yapımı son derece kolay. Olgun domatesleri alın ikiye bölün ve beyaz ekmeğin üzerine sürün. Tuz ve zeytinyağı ekleyin. Ne kadar lezzetli olduğuna inanamayacaksınız.
Olivada
Zeytinleri zeytinyağıyla ve sarımsakla karıştırın. Çıtır ekmek ve krakerle çok iyi gidecekler.
Sarımsaklı mantar
Mantarlarınızı beyaz şarapta pişirin, içine sarımsak ve acı biber ekleyin ve 5 dakika daha pişirin. Üzerlerine biraz kurutulmuş ot serpiştirin.
Somon ve krem peynir
Kızarmış baget ekmeğinin üzerine krem peynir ve tütsülenmiş somon dilimleri yerleştirin. Üzerlerine limon dilimleri serpiştirmek de güzel bir süs olacaktır.
Ton balığı doldurulmuş kırmızı biber
Ton balığı, zeytin, taze soğan, zeytinyağı ve beyaz şarabı karıştırın ve kestiğiniz kırmızı biberlerin içine bu karışımı doldurun.
Patatas Bravas
Patatesleri küpler halinde kesin ve fırında 40 dakika pişirin. Soğan ve sarımsağı doğranmış domatesle beraber pişirerek bir sos hazırlayın ve patateslerin üzerinde servis edin.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder