10 Ekim 2020 Cumartesi

Botoks Maskesi


Son yıllarda cildinin çok daha canlı, çok daha genç ve çok daha dinç görünmesini isteyen kadınlar ve erkekler ciltlerine botoks işlemi yaptırıyorlar. Klinik bir işlem olan botoksu bu yöntem dışında evinizde de yapabilirsiniz. Üstelik herhangi bir cerrahi yönteme başvurmadan. Bunun için yalnızca bazı doğal maddelere ihtiyacınız olacak. Tamamen doğal malzemeler ile evinizde botoks etkisi gösterecek olan botoks maskesini uygulayabilirsiniz.
Botoks Maskesi Nedir?
Botoks maskesi ev ortamında ciltte botoks etkisi yaratan ve tamamen doğal olan bir maske çeşidi. Eğer bu maskeyi doğru şekilde ve düzenli olarak uygularsanız botoks etkisini bir ay içerisinde cildinizde tamamen doğal şekilde görmeye başlayabilirsiniz.
Botoks Maskesi Nasıl Yapılır?
Botoks maskesi gerçek botoks uygulamasına nazaran oldukça pratik ve kolaydır. Üstelik tamamen doğal ürünler ile yapıldığı için cildinizde herhangi bir olumsuz etki görmesi de pek mümkün olmaz.
Malzemeler:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı kadar limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı kadar süt
  • 1 tatlı kaşığı kadar doğal bal
  • 1/4 çay kaşığı kadar tuz
Hazırlanışı:
  1. 1 adet yumurta sarısını, 1 tatlı kaşığı kadar limon suyunu, 1 tatlı kaşığı kadar sütü, 1 tatlı kaşığı kadar doğal balı ve 1/4 çay kaşığı kadar tuzu bir kabın içine koyup iyice karıştırmaya başlayın.
  2. Tüm malzemeler pürüzsüz bir şekilde iyice birbirine karıştıktan sonra maskeyi kısa bir süre dinlenmek üzere bırakın.
  3. Ardından maskeyi cildinize dairesel hareketler yaratacak şekilde masaj yaparak uygulamaya başlayın.
  4. Maskenin ilk katını cildinize uyguladıktan sonra bir süre kuruması için bekleyin.
  5. Sonrasında maskenin ikinci katını da yine aynı şekilde sürün ve bir süre daha kuruması için bekleyin.
  6. İkinci katın da kurumasının ardından cildinizi ılık suyla iyice yıkayın. Uygulamanın hemen ardından cildinizde dolgunluğu ve gerginliği hissedeceksiniz.
Botoks Maskesinin Kullanımı
Botoks maskesini yüzünüze uygularken mutlaka dairesel hareketler ile masaj yapmayı ihmal etmeyin. Böylece cildinizde kan dolaşımını hızlandırmış olacaksınız. Ayrıca maskenin mutlaka iki kat olarak uygulanması gerekiyor. Botoks maskesini bir kez uyguladıktan sonra cildinizde uzun süreli bir etki görmeniz pek de mümkün değil. Bu yüzden bu maskeyi en az 1 ay süre ile düzenli olarak uygulamanız gerekiyor. Ancak haftada yalnızca 1 defa bu maskeyi cildinize uygulayın. Uzun süreli kullanımda farkı hissetmeye başlayacaksınız. Bunun yanı sıra botoks maskesinin içerisinde limon ve tuz gibi asidik bazı maddeler bulunduğu için cilde uygulamadan önce dikkat etmek gerekiyor. Eğer cildinizde herhangi bir yara ya da çizik var ise bu maskeyi kullanmamalısınız. Çünkü bu maddeler açık yarayı çok daha fazla yakacak ve size acı verecektir.
Botoks Maskesinin Faydaları
1. Yumurta Sarısının Cilde Faydaları
Botoks maskesinin içinde bulunan yumurta sarısının cildi gençleştirme ve cildi dolgunlaştırma etkisi var. Bu yüzden bu maskedeki en net botoks etkisi yaratacak maddenin yumurta sarısı olduğunu söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra yumurta sarısı kalsiyum ve mineraller bakımından çok zengin bir besin maddesi olduğu için cildi canlandırır ve çok daha sağlıklı bir hale getirir. Aynı zamanda yumurta sarısının peeling etkisi de var ve cildinizdeki ölü hücreleri ortadan kaldırır. Yumurta sarısı sayesinde cilt sorunlarını onarılır ve cilt çok daha pürüzsüz bir hale gelir.
2. Limonun Cilde Faydaları
Eğer çok yağlı bir cildiniz var ise cildinizdeki bu fazla yağ yüzünden gözenekleriniz tıkanır. Tabii bu durumda en yaygın olarak görülen sorun sivilce oluşması olur. Ciltteki sivilcelerin en büyük düşmanlarından bir tanesi de limon. Bunun yanı sıra limon cildimize kaybettiği canlılığı vermek konusunda da oldukça etkili bir besin maddesi. Üstelik ciltteki lekeleri ortadan kaldırarak cildimizin rengini daha açık, daha canlı ve daha parlak bir hale getirebiliyor. Limonun içerisinde bol miktarda sitrit asit ve cildin beslenmesine yardımcı olan C vitamini yer alıyor. Bu maddeler sayesinde de limon, cildin pürüzsüz ve genç görünümüne yeniden kavuşmasına olanak sağlıyor. Eğer cildinizin solgun ve cansız görünümünden şikayetçi iseniz limonun mucizevi etkisini deneyebilirsiniz. Özellikle botoks maskesinde gerginliğin sağlanmasının yanı sıra limon sayesinde gelen bu canlandırıcı ve parlaklaştırıcı etki oldukça önemli.
3. Sütün Cilde Faydaları
Süt hem vücudumuz hem de cildimiz için çok sağlıklı bir besin maddesi. İçerisinde bol miktarda D vitamini bulunuyor. Bu D vitamini de cildimizdeki kolajen üretimini arttıran bir vitamin. Kolajen üretimi sayesinde ciltteki yaşlanma önleniyor. Ciltte yeteri kadar kolajen üretimi olmadığında ise cilt çok hızlı bir şekilde yıpranıyor ve yaşlanıyor. Bu yüzden D vitamini hem güzel, hem genç hem de sağlıklı görünmemiz için çok önemli bir madde. Süt sayesinde vücudumuza geçen D vitamini ile kolajen üretimi artıyor; cildimiz korunuyor, çok daha sıkı, diri ve genç bir görünüm kazanıyor.
Aynı zamanda gözeneklerin ortadan kaldırılması ve sıkılaşması için de süt çok önemli bir madde. Düzenli olarak süt kullanımı sayesinde gözeneklerde büyük ölçüde sıkılaşma meydana geliyor. Bu da cildin çok daha gergin ve sağlıklı görünmesine olanak sağlıyor. Aynı zamanda diğer süt ürünlerinin de böyle bir etkisi var.
Bunların yanı sıra bilindiği üzere sütün içerisinde kalsiyum, protein ve selenyum da yer alıyor. Tüm bunlar vücudumuzun serbest radikaller ile mücadele etmesine yardımcı oluyor. Böylece cildimiz de çok daha sıkı ve genç bir görünüm kazanıyor. Aynı şekilde süt sayesinde tüm yaşlanma etkilerini de zaman içerisinde ortadan kaldırmak mümkün. Benzer olarak sütün içindeki bazı maddeler cildimizin elastikiyet yapısını güçlendirerek kırışıklıklarımızın da ortadan kaldırılmasına yardım ediyor.
4. Balın Cilde Faydaları
Bal dünyada kırışıklık tedavisinde ilk akla gelen besin maddelerinden bir tanesi. Ancak böyle bir etki görebilmek için mutlaka doğal bal satın alıp cilde uygulamak gerekir. Bal sayesinde ciltteki ölü hücreler temizleniyor. Bu da direkt olarak cildimizin gençleşmesine olanak sağlıyor. Aynı zamanda bal, güneş ya da sağlıksız beslenme yüzünden zaman içerisinde yıpranmış olan cildin de onarılmasına yardımda bulunuyor.
5. Tuzun Cilde Faydaları
Her ne kadar beslenmemizde tuzu hayatımızdan çıkarmamız gerekse de özellikle cilt bakımımda tuz cildimiz için büyük yararlara sahip. Çünkü tuz ile cildimizdeki ölü hücreler ortadan kaybolur, cildimiz yenilenir ve gençleşir. Bu sayede cildimizde botoks etkisini çok daha net bir şekidle yakalamış oluruz. Bunun yanı sıra tuz mineral bakımından da çok zengin bir besin maddesi olduğu için cildimizi gençleştirirken sağlığını geri kazanmasına da yardım eder.
Botoks Maskesinin Zararları
Botoks maskesinin içerisinde hiçbir kimyasal madde bulunmadığı için cildinize herhangi bir zarar vermez. Ancak bu maskenin içerisinde bulunan limon, yumurta sarısı, bal, tuz ya da süte karşı cildinizin bir alerjisi bulunuyor ise kızarıklık, şişlik ve kaşıntı gibi alerji belirtilerini ortaya çıkarabilir. Bu konuda dikkatli davranılması gerekir. Bunun dışında bu maskenin çok uzun süreli kullanımında yarattığı botoks etkisinden dolayı cildin esnekliğinde ya da elastikiyetinde bir azalma da ortaya çıkabilir. Ancak böyle bir durum ile karşılaşırsanız maskeyi kullanmaya bir süre ara verdiğinizde bu etki de zaman içerisinde ortadan kaybolacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder