Beyaz
çikolatalı brandy soslu beyaz çikolatalı cheesecake
Malzemeler:
- 4 kare beyaz çikolata (115gr.)
- 3 paket krem peynir (230gr.)
- ¾ fincan toz beyaz şeker
- ¼ fincan un
- 3 yumurta
- 1 ½ fincan şekerli krema (whipping cream)
- ½ çay kaşığı vanilya esansı
- 2 fincan iyice doğranmış beyaz çikolata
- 60 ml brandy
Hazırlanışı:
1. Fırınınızı önceden 150 derecede ısıtın ve kelepçeli
kek kalıbınızın dış kısmını alüminyum folyo ile kaplayın, kalıbın içini ise
yağlayın.
2. Krem peyniri, şekeri ve unu bir kaseye koyun, hafif
ve kabarık olana kadar karıştırın.
3. Üzerine yumurtaları teker teker ekleyin ve
sonrasında da iyice karıştırın.
4. Beyaz çikolatalarınızı eritin (115gr.) ve bu erimiş
çikolatayı az önce hazırladığınız karışıma ekleyin.
5. Karışımı mikser ile düşük hızda karıştırın.
6. Mikser düşük hızda çalışmaya devam ederken, vanilya
ve ½ fincan şekerli kremanızı (whipped cream) ekleyin ve iyice karıştırın.
7. Hazırladığınız kelepçeli kalıba, karışımı ekleyin.
8. Cheesecake kalıbını sıcak su dolu bir kaba
yerleştirin ve 150 derecede ısıttığınız fırında cheesecakeinizi 50-60 dakika
kadar pişirin.
9. Piştiği zaman, cheesecakeinizin ortası sertleşmiş
olacaktır. 1 saat boyunca tatlınızı oda ısısında soğumaya bırakın.
10. Daha sonra kalıptan çıkacak hale gelmesi için buzdolabında
soğutmaya devam edin.
Beyaz
çikolatalı brandy sosunu yapmak için:
1. 1 fincan şekerli kremayı bir tavaya dökün ve
kaynatın. Fakat taşmamasına dikkat edin.
2. Bu kaynamış kremayı 2 fincan doğranmış beyaz
çikolatanın üzerine dökün ve tahta bir kaşıkla eriyene kadar karıştırın.
3. Daha sonra brandyi üzerine ekleyin ve iyice
karışana kadar karıştırmaya devam edin.
4. Soğuk cheesecakeinizin üzerine dökün ve tadını
çıkarın.
Çikolata
rüyası
Malzemeler:
- 18 adet iyice ezilmiş Oreo veya Negro bisküvi (yaklaşık 1 ½ fincan)
- 2 yemek kaşığı erimiş tereyağı
- 250gr.’lık 3 paket krem peynir (yumuşatılmış)
- ¾ fincan toz şeker
- 1 yemek kaşığı vanilya
- 1 paket bitter ya da az sütlü çikolata (eritilmiş ve oda ısısına getirilmiş)
- 3 yumurta
Hazırlanışı:
1. Kelepçeli bir kek kalıbının tabanına ezilmiş
bisküvileri (kremaları alındıktan sonra ezilmiş) iyice ve sıkı bir şekilde
yerleştirin ve üzerlerine eritilmiş tereyağını dökün
2. Krem peyniri, şekeri ve vanilyayı bir mikser
yardımıyla karıştırın. Üzerine çikolatayı da ekleyip tekrar karıştırın.
3. Karışıma, teker teker yumurtaları ekleyin ve bu
sırada mikserle (düşük hızda) karışımı karıştırmaya devam edin.
4. 45-50 dakika kadar hazırladığınız kekinizi pişirin.
5. Kekinizi kalıptan çıkarmadan önce iyice soğumasını
bekleyin.
6. Önce oda ısısında sonra da 4 saat boyunca
buzdolabında soğumaya bırakın.
İpucu:
Cheesecakein üzerine toz kakao serpiştirerek değişik bir tat elde
edebilirsiniz. Daha romantik bir cheesecake için üzerini kalplerle
süsleyebilirsiniz.
Karamel ve
çikolatalı cheesecake
Malzemeler:
- 1 ½ fincan cheesecake tabanı yapmak için dilediğiniz bir bisküvi
- ¼ fincan eritilmiş tereyağı
- ½ karamel şurubu
- ½ fincan iyice doğranmış pekan cevizi ya da normal ceviz
- 3 paket (her biri 250gr.) yumuşatılmış krem peynir
- ¾ fincan toz şeker
- 3 yumurta
- 8 kare az sütlü çikolata (eritilmiş)
Hazırlanışı:
1. Fırını 180 derecede ısıtın.
2. Bisküvileri ve tereyağını karıştırın ve bu karışımı
kelepçeli kek kalıbının zeminine iyice sıkıştırarak yerleştirin.
3. 10 dakika boyunca pişirin ve pişen yüzeye karamel
sosunu dökün. Üzerine de cevizlerinizi serpin.
4. Krem peynir ve şekeri bir kasede, orta hızdaki bir
mikser ile iyice karıştırın.
5. Yumurtaları teker teker üzerine ekleyin ve
karıştırmaya devam edin.
6. Çikolatayı da karışıma ekleyin ve iyice
karıştırdıktan sonra pişirdiğiniz tabanın (karamel ve cevizleri koyduğunuz)
üzerine dökün.
7. 180 derecede 50 dakika kadar pişmeye bırakın (eğer
kalıbınız siyahsa 45-50 dakika 160 derecede pişirin).
8. Oda ısısında iyice soğuduktan sonra kekinizi 3 saat
ya da 1 gece boyunca buzdolabında soğumaya bırakın.
9. Üzerine ceviz, fındık, badem ve dilediğiniz diğer
kuruyemişler ve karamel sosla süsleyin.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder