(4 kişilik)
- 2 olgun avokado
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 limon veya lime suyu
- 1 küçük kırmızı soğan
- 2 adet acı Serrano biberi
- 1 sırık domatesi
- 1 tutam taze kişniş
- Karabiber
Yapılışı
Avokado bir bıçakla uzunlamasına ortadan bölünür ve
dikkatlice ortasından çekirdeği çıkarılır. Bir kaşıkla avokadonun içi oyulur ve
meyvesi bir kabın içinde lime suyu ve tuz eklenerek çatal yardımıyla ezilir.
Çekirdekleri çıkarılmış domates küp küp doğranır, soğan yemeklik kesilir,
kişniş kıyılır ve acı biber ince halkalar halinde dilimlenir. Avokado püresi ve
doğranmış bütün malzemeler karıştırılır, üzerine taze çekilmiş karabiber ekilir
ve servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder