24 Ekim 2020 Cumartesi

Mandalina Maskesi


Mandalina özellikle kış meyvelerinin vazgeçilmezi arasında yer alır. Mandalina cilt için çok faydalı bir meyve. Özellikle yüksek miktarda C vitamini içeriği için cilt sorunlarını onarıcı bir etkisi var. Cildin her mevsim, havanın sıcaklığına göre farklı bir bakım uygulamak gerekir. Cilt bakımını kozmetik ürünlerle sağlayabilirsiniz. Kozmetik ürünlerin yanı sıra, doğal malzemelerle yapılan maskeler de birçok kişinin tek tercihi.
Mandalina Maskesi Nedir?
Kış mevsimin C vitamini çok fazla olan meyvesinden biri mandalina. Mandalinanın içi vücuda yarar sağlarken, kabuğu ve suyu cilde çok fazla yarar sağlar. Farklı malzemelere sahip ancak ana malzemesi mandalina olan birçok mandalina maskesi yapabilirsiniz. Mandalina maskesi ile cildinizde oluşan sorunlara çözüm bulabilirsiniz. Sonbahar ve kış aylarında hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte cilt nem kaybeder. Mandalina maskesi ile cildinizde oluşan problemleri onarabilirsiniz.
Mandalina Maskesi Nasıl Yapılır?
Mandalina maskesi ile kış ve sonbahar aylarında cildinize doğal yollardan fayda oluşmasını sağlayabilirsiniz. Mandalinanın içinde çok sayıda vitamin ve mineral olduğu için cildinizin farklı problemlerine cevap verir. Mandalina maskesi ile yıpranan ve sağlıksız görünen cildiniz yeniden onarılır. Kuru cildi olan insanların cildinin nemlenmesine yardımcı olur. Mandalina maskesi için,
Malzemeler:
  • 2 çorba kaşığı mandalina suyu
  • 1 adet yumurtanın beyazı
Hazırlanışı:
Küçük bir kaba mandalinanın suyunu sıkın. Ardından yumurta beyazını üzerine ilave edin. Kap içerisinde olan bütün malzemeleri tahta bir kaşık yardımıyla iyice çırpın. Daha sonra cildinize sürün. Yaklaşık olarak mandalina maskesini cildinizde 20 dakika boyunca bekletin. Bu bekleme süresi sonunda ise cildinizi bol su ile yıkayın. Mandalina maskesini her hafta 3 ya da 4 kere yapabilirsiniz. Bir süreden sonra cilt problemlerinizin iyileşmeye başladığını göreceksiniz.
1. Cildi Canlandırıcı Mandalina Kabuğu Maskesi Tarifi
Özellikle hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte ciltte bazı problemler oluşur. Bu cilt problemlerini onarmak için mandalina maskesini düzenli olarak yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 tatlı kaşığı mandalina kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı greyfurt kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı bal
Hazırlanışı:
Uygun bir kasenin içerisine bütün malzemeleri koyun ve iyice karıştırın. Bütün malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra cildinize sürün. Mandalina maskesini cildinizde yaklaşık 20 dakika bekletin. Bekleme süresinin ardından cildinizi bol su ile temizleyin. Bu maskeyi her hafta 3-4 kere yapın. Belirli bir süre tekrarladıktan sonra cildiniz yeniden beslenir ve canlı bir görünüm elde eder.
2. Gözenekleri Sıkılaştırmak İçin Mandalina Maskesi Tarifi
Gözenekler, özellikle yağlı ciltlerde daha belirgin bir şekilde görüldüğü ve kişiyi rahatsız edici bir cilt problemi. Yağlı cildi olan kişilerin gözenekleri daha geniş ve belirgin olur. Bu rahatsız edici cilt sorununu gidermek için mandalina maskesini düzenli olarak yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • Yarım mandalina suyu
  • Bir tatlı kaşığı karbonat
Hazırlanışı:
Bir kabın içerisine mandalina suyunu koyun ve içerisine karbonatı ilave edin. Bütün malzemeleri cildinize sürün. Göz çevresine mandalina maskesini sürmeyin. Mandalina maskesini cildinize sürdükten sonra 15 dakika boyunca bekletin. Maskesi cildinizden temizlerken, özellikle gözeneklerin bulunduğu yerleri peeling şeklinde çıkarın. Mandalina maskesini bol su ile temizleyin. Düzenli olarak her hafta 3 gün boyunca uygulayın. Her hafta 3 kere cildinize uygulayacağınız mandalina maskesi ile cildinizdeki gözeneklerin daha dar bir hale geldiğini fark edersiniz.
3. Leke Giderici ve Cilt Beyazlatıcı Etkili Mandalina Maskesi Tarifi
Herkesin ortak cilt sorunlarından biri cilt lekesi. Cilt lekesi cilt tonunun bütünlüğünü bozan rahatsız edici bir cilt problemi. Cilt lekesini gidermek için mandalina maskesinden yararlanabilirsiniz.
Malzemeler:
  • Yarım çay bardağı mandalina suyu
  • 4 çorba kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
Karıştırma kabının içine mandalina suyu ve limon suyunu ilave edin. İkisini iyice karıştırın ve bir pamuğun üzerine biraz dökün. Ardından cildinize sürün. Cilt lekesinin daha çok olduğu yere uzun süre kompres şeklinde mandalina maskesini uygulayın. Mandalina maskesinin içinde limon suyu olduğu için göz çevresine sürmeyin ve uzun süre cildinizde maskeyi bekletmeyin. Mandalina maskesini cildinize sürdükten sonra 10 kadar bekletin. Daha sonra cildinizi bol su ile temizleyin. Bu maskeyi her hafta 3 kere yapın. Cilt lekesinden kurtuluncaya kadar mandalina maskesini her hafta yapın.
4. Cilt Nemlendirici Mandalina Maskesi Tarif
Kış ve sonbahar aylarında, hava soğuk olduğu için cilt nemini kaybeder. Kışın cildinizin nemini tekrar geri kazanması için cilt nemlendirici özelliği olan mandalina maskesini yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • Yarım çay bardağı mandalina suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı badem yağı
Hazırlanışı:
Kabın içerisine mandalina suyunu koyun ve içine zeytinyağını, badem yağını ilave edin. Bütün malzemeleri iyice çırpın. Bir pamuğa bu maskeden biraz dökün ve cildinizin her kısmına uygulayın. Nemlendirici özelliği olan mandalina maskesini göz çevresine de sürebilirsiniz. 15 dakika boyunca mandalina maskesi cildinizde kalsın. Bu süre sonrasında cildinizi bol suyla temizleyin. Kışın cildin çok fazla neme ihtiyacı olduğu zamanlarda mandalina maskesi size çözüm sunar. Mandalina maskesini her hafta 3 kere olmak üzere yapın.
5. Sivilce ve Akne İçin Mandalina Maskesi Tarifi
Sivilce ve akne oluşumuna meyilli ciltler herkesin en büyük sorunu haline gelir. Çünkü sürekli sivilce ve akne oluşumunu engellemek için cildinize müdahale etmek zorunda kalırsınız. Cildiniz çok yağlı ve bundan dolayı sivilce, akne oluşumuna çok meyilliyse mandalina maskesini cildinize yapabilirsiniz. Mandalina maskesini her hafta yaptığınız zaman, cildinizdeki fazla yağ arınır ve sivilce oluşumu önler.
Malzemeler:
  • 4 yemek kaşığı mandalina suyu
  • 4 yemek kaşığı maden suyu
Hazırlanışı:
Eşit ölçüde olan bütün malzemeleri bir kaba alın ve karıştırın. Maden suyu sivilce önlemede çok etkili. Mandalinada bulunan C vitamini ve asit sayesinde cildinizin nemini, pH oranını dengede tutar. Mandalina maskesini cildinize bir pamukla ya da fırçayla sürün. Cildinizde 15 dakika kadar bekletin. Bu süre sonunda cildinizi bol su ile temizleyin. Haftada 3 kere olmak üzere sürekli tekrarlayabileceğiniz bir cilt maskesi. Her hafta mandalina maskesini uyguladığınız zaman sivilce ve akne oluşumu zamanla önlenir.
Mandalina Maskesinin Kullanımı
Çok sıcak ya da soğuk havalarda, daha yoğun olarak yıpranan, kuruyan cildimiz için mandalina maskesi fayda gösterir. Özellikle bakımı zor olan yağlı ciltler için mandalina maskesi cildinizi hem nemlendirir hem de uzun süre canlı kalmasını sağlar. Her hafta periyodik olarak yapmanız gereken mandalina maskesini cildinize sürerken dikkat etmeniz gereken bazı faktörler var. Mesela,
  • Mandalina maskesini cildinize sürmeden önce, cildinizi doğal sabunla ya da cilt temizleme ürünleriyle kirden arındırın. Maskeyi cildinize uygulamadan önce herhangi bir kir ya da makyajın bulunmaması gerekir.
  • Mandalina maskesinin yoğun bir C vitamini ve asit oranı olduğu için göz çevresine uyguladığınızda uzun süre bekletmeyin. Asit oranı yüksek olduğu için cildinizin tahriş olmasına neden olabilir.
  • Cildiniz için yapacağınız mandalina maskesini her hafta en fazla 4 kere olacak şekilde devamlı yapın. Cildinizin nemini kaybettiği kış aylarında mandalina maskesine daha çok ihtiyacı olur.
Mandalina Maskesinin Faydaları
Mandalina, kış meyveleri arasında çok tercih edilen bir meyve. Tadının güzel olmasıyla herkesin sürekli tükettiği ve cildine sürdüğü mandalinanın birçok faydası var. Mandalina maskesinin cilde faydaları şöyledir,
  • Mandalinanın içerisinde olan vitaminler sayesinde ciltte ilerleyen zamanlarda ortaya çıkan mikropları temizler.
  • Sivilce ve akneleri kurutma özelliği var. Sivilce ve aknenin ciltte tekrar oluşmasını önler.
  • Gözaltında bulunan morlukları zamanla giderir.
  • Cildi ölü deriden arındırır. Cilde güzellik ve canlılık katar.
Ciltteki kan akışını hızlandırarak, maskeden daha fazla yarar kazanmanızı sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder