Malzemeler:
4 ya da 5 tane havuç
2 ya da 3 diş sarımsak
1 tane soğan
Birkaç kaşık sıvıyağ
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı toz köri
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı karabiber
1 limon kabuğunun rendesi
6-7 bardak su
Tuz
2 ya da 3 diş sarımsak
1 tane soğan
Birkaç kaşık sıvıyağ
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı toz köri
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı karabiber
1 limon kabuğunun rendesi
6-7 bardak su
Tuz
Terbiyesi:
3 çorba kaşığı un
1 bardak süt
1 bardak süt
Üzerine:
Pastırma
Maydonoz
Maydonoz
Hazırlanışı:
İnce ince doğranmış havuç ve soğanları sıvı yağ ile
kavurun. Sonrasında, dövülmüş sarımsakları, baharatları ve limon kabuğu
rendesini içine ilave edin. Son olarak suyunu ekleyerek hepsini kaynatın.
Diğer bir tencerede sıvı yağ ve unu kavurduktan sonra içine süt ekleyin. Hepsi birbiri ile özdeşene kadar pişirin. Pişmiş olan çorbaya terbiyesini ve limon suyunu ekleyin ve biraz daha kaynatın. Ve son olarak, altını kapatark blenderdan geçirin.
Diğer bir tencerede sıvı yağ ve unu kavurduktan sonra içine süt ekleyin. Hepsi birbiri ile özdeşene kadar pişirin. Pişmiş olan çorbaya terbiyesini ve limon suyunu ekleyin ve biraz daha kaynatın. Ve son olarak, altını kapatark blenderdan geçirin.
İnce dilimlenmiş pastırmayı kavurduktan sonra maydanozla
beraber çorbanın üstüne koyarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder