9 Ekim 2020 Cuma

Tarihteki Ünlü Kadınlardan Güzellik Önerileri


Birçok ünlü ve seksi kadından makyaj önerileri alıyoruz peki ya tarihteki ünlü ve güzel kadınlar? Tarihteki bu güçlü ve güzel kadınların da kendilerine göre güzellik sırları olduğu ortada, peki, biz neden bunları keşfederek onlardan faydalanmayalım?
Sirke ile yüz yıkamak
İlk tarihsel güzellik önerimiz elma sirkesi ve suyu karıştırarak yüzünüzü yıkamanız. 1 çay kaşığı sirkeyi, birkaç bardak suya katın ve iyice karıştırın. Sonra yüzünüzü bu su ile yıkayın. Birçok Mısırlı güzel ve hatta Kleopatra’nın kendisi zamanında bu güzellik yöntemini kullanıyormuş. Ayrıca balı da antibakteriyel özellikleri sebebiyle ciltlerinde kullanmışlar. Görünüşe göre, Kleopatra’nın en gözde güzellik ürünleri süt ve balmış!
Kırmızı şarap banyosu
İskoç Kraliçesi Mary kırmızı şarap ile banyo yaparmış. Bu banyo sayesinde cildi her zaman genç ve taze görünürmüş. Bir daha banyoya girdiğinizde kendinize bir kadeh, banyo suyunuza 1 kadeh kırmızı şarap ikram edin ve daha pürüzsüz bir cilde sahip olun.
Yumurta beyazı maskesi
Kraliçe Elizabeth bu maskenin en büyük hayranlarındanmış. Akne, kırmızılık ve iltihapları alan bu maske gerçekten de işe yarıyor. Üstelik cildi de sıkılaştırma özlelliğine sahip. Yumurtayı kırın ve beyazını ayırın. Saçınızı güzelce toplayın, yüzünüzden uzaklaştırın ve daha sonra yumurta beyazını yüzünüze sürün. 10 dakika bekleyin ve sıcak suyla yüzünüzü yıkayın.
Üzümlü yüz bakımı
Kleopatra’nın bir diğer güzellik sırrı üzüm ve bal bakımıdır. Üzüm, antioksidanlar içerir ve bu cildinizin daha sağlıklı görünmesini sağlar. Bir bardak yeşil üzümü alın ve bir çay kaşığı balla karıştırın. Daha sonra yüzünüze sürün, 10 dakika bekleyin ve yüzünüzü durulayın.
Deniz yosunu
Yunan Tanrıçası Afrodit’in cildinin ve saçlarının güzelliğinin kaynağının deniz yosunları olduğu söylenir. Deniz yosunu yemek kulağa zor gelse de, salatanıza ve çorbanıza ekleyerek yosunu yemeyi kolaylaştırabilirsiniz. Eğer yemek bu şekilde bile size zor geliyorsa, banyonuza eklemeyi deneyin. Sıcak bir deniz yosunu banyosu vücudunuzu toksinlerden arındırır ve cildinizi sağlıklı ve güzel kılar.
Parfümlü çarşaflar
Bu tarihsel öneri cilt bakımı ya da makyajla alakalı değil ama size kendinizi daha güzel hissettireceği bir gerçek! Eski zamanlarda kadınlar parfümlere bayılırlarmış ve en sevdikleri de tarçın kokusuymuş. Romantik geceler içinse bunu bir adım öteye götürür ve sadece parfüm sıkmakla kalmaz, bu güzel kokuyu çarşaflarına da sıkarlarmış. Kendi çamaşır parfümünüzü yapmak için; suyun içine en sevdiğiniz kokulu yağdan birkaç damla damlatın ve bir sprey şişesine koyun. Daha sonra çarşaflarınızın üzerine sıkın!
Bitkisel banyo
Anlaşılan eski zamanlarda güzellik bakımları genellikte banyoda yapılıyordu! İşte size Marie Antoinette’in en sevdiği banyo; uyarmadı demeyin, biraz fazla alışveriş gerektiriyor! Her bitkiden ikişer silme yemek kaşığı kurumuş vahşi dağ kekiği yaprağını (Thymus serpyllum), genel bahçe kekiğinin kurumuş yaprağını (Thymus vulgaris), mercanköşk yapraklarını (Origanum majorana) ve ezilmiş defne yapraklarını (Laurus nobilis) bir fincan iyice öğütülmüş deniz tuzu ile karıştırın. Bir tencereye bütün malzemeleri koyun ve kaynatın. Kaynadıktan sonra 10 dakika kadar kısık ateşte kaynamaya bırakın ve daha sonra ateşten alın. İyice soğuduktan sonra, banyo suyunuza ekleyin ve rahatlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder