12 Aralık 2020 Cumartesi

Thomas Edison’dan Zoru Başarmak İsteyenlere 6 Sır


Diyelim ki hayal gücünüzün derinliklerinde canlanmak için sizi bekleyen bir şeyler var. Ne yapmalısınız?
Bazen yaşadığımız zorluklar rüyalarımızın gerçeğe dönüşmesini neredeyse imkânsız gösterebilir ve bizler de doğal olarak onların gerçekleşmeyeceğine inanırız.
Yüksek seviyede başarı elde etmiş insanların diğer insanlara göre başlamak için daha iyi fırsatlarının olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak başarı denen şey bir anda gelmez. Hepimizin bir şeyleri başarabilmek için imkânı vardır. Zor zamanlar ve sıkıntılar geçirdiyseniz, şunu unutmayın ki: Büyük başarılar elde etmiş insanlar ilk başta genellikle kötü başlamışlardır, kalp kırıcı şeyler yaşamışlardır ancak bu da onların dönüştükleri diğer benliklerini bulmalarını sağlamıştır.
Hayatta hiç ilerleme kaydedemediğinizi hissediyorsanız; pes etmeyin! Düşünceler ve hayaller zihninize tıpkı bir tohum gibi ekilmiştir. Bu tohumların her birinin bir sebebi vardır ve zihninizde dışarı çıkabilmek için sizi bekliyorlar. Yapabilirsiniz!
Sızlanmayın, Daha İyi Olun
Zor zamanlar geçirdiğimizde ve talihsizlikler yaşadığımızda, neden ben deriz?
Bu zor zamanlar oraya saplanıp kalacağımız anlamına gelmez. Herkes zor zamanlar geçirir, fakat bu zamanları nasıl ve ne şekilde ele aldığımız hayatımıza yön veren şeydir. Bazen bu zor zamanlar insanların alkol veya uyuşturucu vb. maddeleri kullanmalarına sebep olur. Ancak güçlü duygularınız doğanın yapıcı etkisine ve bir amaca veya bir hayale odaklanırsa işte o zaman her şey tersine döner.
İşitme ve görme engelli olarak dünyaya gelen Helen Keller, sanatın birçok dalında elde ettiği başarılarla tarihe adını yazdırmıştır ve bu kadın, kimsenin ne olursa olsun hayata yenik başlamadığının kanıtıdır.

Arabaları icat ederek tüm dünyayı değiştiren Henry Ford fakir bir aileden gelmiştir, okumamıştır ancak elinde ne varsa onla çalışmıştır ve her şeyin şansla birden bire olmasını beklememiştir. Hayallerinin peşinden gitmiştir ve tüm dünya onun sayesinde değişmiştir. Thomas Edison da neredeyse on bin defa başarısız olmuştur ancak hayallerinin peşinden gitmekten asla vazgeçmemiştir.

İşte rüyalarınızı gerçeğe dönüştürmenin 6 yolu: (Thomas Edison bu adımları takip etmiştir).
1.Asıl istediğiniz şeyi zihninizin bir köşesine yerleştirin.

2.Ne yapmak istediğinize ve onun için neler verebileceğinize karar verin.
3.Bir tarih belirleyin.
4.Gerçekten ne istediğinizi gösteren, zamanı olan, neler verebileceğinizi içeren bir çizelge yapın ve bu saydığımız her şeyi açıkça yazın.
5.Yaptığınız çizelgeyi günde iki kez (sabah ve gece yatağa girmeden önce) okuyun.
6.Kendinizi bu şeylerin size ait olduğuna inandırın.
Şansı veya talih kuşunu beklemeyin, istediklerini başarmış olan insanlar hayallerini umutlarla ve mental çalışmalarla gerçekleştirmişlerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder