9 Aralık 2020 Çarşamba

Ballı ve Teriyaki Soslu Izgara Tavuk


Malzemeler:
  • 4 adet derisiz, kemiksiz tavuk göğsü
  • İnce doğranmış yeşil soğan
  • Kızarmış susam
Sos için:
  • 500 ml. su
  • 200 gr. esmer, yumuşak şeker
  • ½ baş sarımsak (soyulmamış)
  • 4 dilim taze zencefil kökü (kibarca dövülmüş)
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 8 dal taze kekik
Üst tabaka için:
  • 300 ml. teriyaki sosu
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 25 gr. tereyağ
  • 1 cm.’lik bir parça zencefil kökü (dilimlenmiş ve dövülmüş)
  • 1 baş sarımsak (çapraz bir şekilde ikiye bölünmüş)
  • 2 yemek kaşığı + 1 yemek kaşığı kızarmış susam yağı
  • Taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı:
1. Sosun bütün malzemelerini büyük bir kasede karıştırın ve toz şeker eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
2. Tavuk göğüslerini içine atın, tavukları sosa bulayın ve 1-2 saat buzdolabında bekletin.
3. Orta boy bir tencerede teriyaki sosunu, balı, tereyağını, zencefili, sarımsağı ve 1 yemek kaşığı susam yağını karıştırın ve içten içe kaynayana kadar pişirin.
4. Izgaranızı önceden orta ısıda ısıtın.
5. Tavuğunuzu buzdolabından alın ve üzerine kağıt havluyla küçük dokunuşlar yaparak kurutun.
6. Büyük bir kasede 2 yemek kaşığı kızarmış susam yağı ve taze çekilmiş karabiberi tavukla iyice karıştırın.
7. Tavukları ızgarada her bir yanı 12-15 dakika pişecek şekilde pişirin ve pişirmenin son 5-7 dakikasında üzerlerine teriyaki sosunu sürün.
8. Yanında pilav ve taze soğanla servis edin.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder