3 Aralık 2020 Perşembe

Somon ve Salatalıklı Terin


8 kişilik
Tüm tarif: 1529 Kalori (kcal) / 1 porsiyon: 191 Kalori (kcal)
Tüm tarif: 26.5 Bodypuan (BP) / 1 porsiyon: 3.5 Bodypuan (BP)
Hazırlanma süresi: 40 dakika / soğutma süresi: 2 saat
Malzemeler:
400gr. haşlanmış, ayıklanmış somon(suyunu saklayın)
12.0 BP / 720 Kcal
300gr. somon füme
7.5 BP / 435 Kcal
200gr. light labne peyniri
6.0 BP / 288 Kcal
100gr. yağsız yoğurt
1.0 BP / 50 Kcal
125gr. közlenmiş biber
0.0 BP / 19 Kcal
100gr. ince kıyılmış salatalık
0.0 BP / 10 Kcal
2 tatlı kaşığı ince kıyılmış dereotu veya maydanoz
0.0 BP / 7 Kcal
1 yemek kaşığı toz jelatin
0.0 BP / 0 Kcal
2 tatlı kaşığı sebzeli toz çeşni
0.0 BP / 0 Kcal
Süslemek için maydanoz, dereotu yaprakları ve kıyılmış salatalık
0.0 BP / 0 Kcal
Yapılışı:
1. Füme somonun yaklaşık olarak 200 gramını, yani 3’te 2’lik bir kısmını, 12×28 cm olan bir kabın tabanına ve kenarlarına yaymak için kullanın.
2. 150ml. suyu kaynatın ve içine toz jelatini ekleyin. Daha sonra suyu karıştırarak, toz jelatinin erimesini sağlayın, su iyice şeffaflaşana kadar 5 dakika bekleyin.
3. Sebzeli çeşniyi de kaynayan suyun içine katıp, iyice karıştırın.
4. Daha sonra, light labne peyniri, yoğurt, dereotu veya maydanozu iyice karıştırın.
5. Bu karışımın içine daha önceden sakladığınız balığın suyundan bir miktar ekleyin.
6. Haşladığınız somon balığını çatalla ezip, salatalığı da, haşlanmış somon ile birlikte karışımın içine katın ve iyice karıştırın. Bu karışımı 2 ayrı kaseye, eşit olarak bölerek, koyun.
7. Kaselerden birine, hafif soğuttuğunuz jelatinli sıvıyı döküp, karıştırın ve somon füme yayılmış kaba, her yere eşit miktarda gelecek şekilde dökün.
8. Bu karışımınız katılaşana kadar 1 saat soğutun. Aynı anda geri kalan jelatinli sıvıyı da soğutmaya devam edin.
9. Somonlu karışımın üzerini közlenmiş biberleri dizin.
10. Geri kalan jelatinli sıvıyı, sıcak su dolu bir kabın içinde çözün, diğer kasedeki somonlu karışıma katın ve iyice karıştırın. Közlenmiş biberlerin üzerine yayın ve 1 saat soğumaya bırakın.
11. Katılaşınca geri kalan füme somonu en üste örtün. Servis yapana kadar soğutun.
12. Dikkatlice kalıptan çıkarıp, salatalık ve otlarla süsleyin.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder