8 kişilik
Tüm tarif: 1529 Kalori (kcal) / 1 porsiyon: 191 Kalori
(kcal)
Tüm tarif: 26.5 Bodypuan (BP) / 1 porsiyon: 3.5
Bodypuan (BP)
Hazırlanma süresi: 40 dakika / soğutma süresi: 2 saat
Malzemeler:
400gr.
haşlanmış, ayıklanmış somon(suyunu saklayın)
|
12.0 BP /
720 Kcal
|
300gr.
somon füme
|
7.5 BP /
435 Kcal
|
200gr.
light labne peyniri
|
6.0 BP /
288 Kcal
|
100gr.
yağsız yoğurt
|
1.0 BP /
50 Kcal
|
125gr.
közlenmiş biber
|
0.0 BP /
19 Kcal
|
100gr.
ince kıyılmış salatalık
|
0.0 BP /
10 Kcal
|
2 tatlı
kaşığı ince kıyılmış dereotu veya maydanoz
|
0.0 BP / 7
Kcal
|
1 yemek
kaşığı toz jelatin
|
0.0 BP / 0
Kcal
|
2 tatlı
kaşığı sebzeli toz çeşni
|
0.0 BP / 0
Kcal
|
Süslemek
için maydanoz, dereotu yaprakları ve kıyılmış salatalık
|
0.0 BP / 0
Kcal
|
Yapılışı:
1. Füme somonun yaklaşık olarak 200 gramını, yani 3’te 2’lik bir
kısmını, 12×28 cm olan bir kabın tabanına ve kenarlarına yaymak için kullanın.
2. 150ml. suyu kaynatın ve içine toz jelatini ekleyin.
Daha sonra suyu karıştırarak, toz jelatinin erimesini sağlayın, su iyice
şeffaflaşana kadar 5 dakika bekleyin.
3. Sebzeli çeşniyi de kaynayan suyun içine katıp,
iyice karıştırın.
4. Daha sonra, light labne peyniri,
yoğurt, dereotu veya maydanozu iyice karıştırın.
5. Bu karışımın içine daha önceden
sakladığınız balığın suyundan bir miktar ekleyin.
6. Haşladığınız somon
balığını çatalla
ezip, salatalığı da, haşlanmış somon ile birlikte karışımın içine katın ve
iyice karıştırın. Bu karışımı 2 ayrı kaseye, eşit olarak bölerek, koyun.
7. Kaselerden birine, hafif soğuttuğunuz jelatinli
sıvıyı döküp, karıştırın ve somon füme yayılmış kaba, her yere eşit miktarda
gelecek şekilde dökün.
8. Bu karışımınız katılaşana kadar 1 saat soğutun.
Aynı anda geri kalan jelatinli sıvıyı da soğutmaya devam edin.
9. Somonlu karışımın üzerini közlenmiş biberleri
dizin.
10. Geri kalan jelatinli sıvıyı, sıcak su dolu bir
kabın içinde çözün, diğer kasedeki somonlu karışıma katın ve iyice karıştırın.
Közlenmiş biberlerin üzerine yayın ve 1 saat soğumaya bırakın.
11. Katılaşınca geri kalan füme somonu en üste örtün.
Servis yapana kadar soğutun.
12. Dikkatlice kalıptan çıkarıp, salatalık ve otlarla
süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder