Tarator sos yapımı oldukça basit ve ekonomik bir sostur. Genel olarak kalamar tava yanında tüketilse de çeşitli yemekler ve cips yanında da tüketilebilir.
Tarator Sos Yapılışı için Malzemeler
Birkaç dilim bayat ekmeğin içi
7-8 adet cevizin içi
4 yemek kaşığı yoğurt
İsteğe göre 1 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
Yarım çay kaşığı tuz
Tarator Sos Yapılışı
Bayat ekmekler bir kap içerisine ufalanır. Diğer malzemeler eklenir ve robottan çekilir. Tuz ve yağ az geldiyse damak tadına göre eklenebilir. Robot yoksa ceviz ve sarımsak dövülür ve diğer malzemeler ile iyice karıştırılır. Bir iki saat buzdolabında dinlendirilebilir.
Havuç Tarator Tarifi
Bayat ekmek yerine havuç kullanarak havuç tarator yapılabilir. Bunun için 4-5 adet havuç rendelenir ve az yağda tavada biraz pişirilir. Diğer malzemeler eklenir karıştırılır.
Sağlıcakla Kalınız…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder