5 Aralık 2020 Cumartesi

Fırınlanmış Balkabaklı Ayva Çorbası



12 kişilik
1 porsiyon = 180 kalori
Malzemeler:
1.5 kg orta büyüklükte küp kesilmiş balkabağı
2 adet ayva, kabuğu soyulmuş, çekirdeği alınmış ve orta büyüklükte küp kesilmiş
¼ su bardağı sızma zeytinyağı
1 kuru soğan, 4’e bölünmüş
2 diş sarımsak
1 ¼ tatlı kaşığı tuz
¼ tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı taze adaçayı
6 su bardağı tavuk suyu (yoksa sebze suyu veya su ideal)
½ su bardağı bıçak ile kesilmiş fındık
Yapılışı:
1. Fırını 200 dereceye ayarlayın.
2. Balkabakları ve ayvayı; zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz ile harmanlayıp fırın tepsisine yerleştirin.
3. 30 dakika fırınladıktan sonra karıştırın ve tekrar 15 dakika daha fırınlayın. Fırından çıkarın ve beklemeye alın.
4. Bu arada derin bir tencerede 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile soğan ve sarımsakları hafif pembeleşinceye kadar karıştırın.
5. Balkabağı ve ayvayı ilave ettikten sonra, tavuk suyu veya suyu, karabiber, taze adaçayı ve tuzu ilave edip iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.
6. Balkabakları yumuşadıktan sonra blendar ile püre haline getirin.
7. Servis öncesi tabaklara çorbayı koyduktan sonra üzerine fındık serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder