12 kişilik
1 porsiyon = 180 kalori
Malzemeler:
1.5 kg orta büyüklükte küp kesilmiş balkabağı
2 adet ayva, kabuğu soyulmuş, çekirdeği alınmış ve
orta büyüklükte küp kesilmiş
¼ su bardağı sızma zeytinyağı
1 kuru soğan, 4’e bölünmüş
2 diş sarımsak
1 ¼ tatlı kaşığı tuz
¼ tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı taze adaçayı
6 su bardağı tavuk suyu (yoksa sebze suyu veya su
ideal)
½ su bardağı bıçak ile kesilmiş fındık
Yapılışı:
1. Fırını 200 dereceye ayarlayın.
2. Balkabakları ve ayvayı; zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı
tuz ile harmanlayıp fırın tepsisine yerleştirin.
3. 30 dakika fırınladıktan sonra karıştırın ve tekrar
15 dakika daha fırınlayın. Fırından çıkarın ve beklemeye alın.
4. Bu arada derin bir tencerede 1 tatlı kaşığı
zeytinyağı ile soğan ve sarımsakları hafif pembeleşinceye kadar karıştırın.
5. Balkabağı ve ayvayı ilave ettikten sonra, tavuk
suyu veya suyu, karabiber, taze adaçayı ve tuzu ilave edip iyice yumuşayıncaya
kadar haşlayın.
6. Balkabakları yumuşadıktan sonra blendar ile püre
haline getirin.
7. Servis öncesi tabaklara çorbayı koyduktan sonra üzerine fındık
serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder