30 Aralık 2020 Çarşamba

Kestane ve Mantarlı Hindi Sarma

 

4 Kişilik

Hazırlık: 25 dakika 

Pişirme: 25-35 dakika

Malzemeler

1 adet Hindi Göğüs

1 adet Hindi But

1 yk Sıvı Yağ

5-6 adet Arpacık Soğan, ince doğranmış

3 diş Sarımsak, ince doğranmış

2 sb Bebek Ispanak, yıkanmış

12 adet Kestane Mantarı, küp doğranmış

6 dilim Füme Kaburga, ince doğranmış

½sb Krema

20 adet Kestane, Fırınlanmış

2 yk Fındık

Tuz, Karabiber

¼ad Muskat, Toz (İsteğe bağlı)

4 yk Rende Kaşar Peyniri

 

 

Hazırlanışı

Fırınınızı Alt-Üst Fan modunda 220C’ye ayarlayın.

Hindi Budunu kemiğinden ayıklayıp kuşbaşı parçalara ayırın ve kenara alın

Steak Profi tavanızı ocağa alın ve altını açın. Tava yeterince ısındığında sıvı yağı ekleyin.

Arpacık soğan ve sarımsağı ekleyin ve soteleyin

Yeterince yumuşayınca kestane mantarı ve kaburgayı ekleyin ve 1-2dk daha soteleyin

Kestane ve fındığı kabaca doğrayın ve tavaya aktarın.

Kremayı ekleyin 1-2 dk çektirin.

Ocağın altını kapatın ve ıspanakları ekleyin biraz karıştırın, tavayı kenara alın.

Farklı bir tavada biraz sıvı yağ ile hindi but parçalarını iyice kızarana kadar soteleyin.

Tüm malzemeyi karıştırın ve sezone edin ve oda sıcaklığına gelene kadar soğutun

Hindi göğüsü kesme tahtasına alın, bıçağı tahtaya paralel tutarak hindi budunu kelebek kesim şeklinde açın

Üzerine 2. Bir yağlı kağıt yerleştirin ve bir sos tenceresi ile döverek inceltin

Hazırladığınız iç dolguyu inceltilmiş olan göğüse yerleştirin ve üzerine kaşarı serpiştirin.

Sıkıca yağlı kağıda sarın, sonrasında alüminyum folyoya sarın ve 220C’deki fırına atın, 18-20dk pişirin.

Fırından çıkarın, alüminyum folyo ve yağlı kağıdı çıkarın, fırına geri atın. Fırın derecesini 240C’ye ayarlayın

Üzeri kızardığı zaman fırından alın, 2-3dk bekleyin sonra dilimleyin ve servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder