4 Kişilik
Hazırlık: 25 dakika
Pişirme: 25-35 dakika
Malzemeler
1 adet Hindi Göğüs
1 adet Hindi But
1 yk Sıvı Yağ
5-6 adet Arpacık Soğan, ince doğranmış
3 diş Sarımsak, ince doğranmış
2 sb Bebek Ispanak, yıkanmış
12 adet Kestane Mantarı, küp doğranmış
6 dilim Füme Kaburga, ince doğranmış
½sb Krema
20 adet Kestane, Fırınlanmış
2 yk Fındık
Tuz, Karabiber
¼ad Muskat, Toz (İsteğe bağlı)
4 yk Rende Kaşar Peyniri
Hazırlanışı
Fırınınızı Alt-Üst Fan modunda 220C’ye ayarlayın.
Hindi Budunu kemiğinden ayıklayıp kuşbaşı parçalara ayırın ve kenara alın
Steak Profi tavanızı ocağa alın ve altını açın. Tava yeterince ısındığında sıvı yağı ekleyin.
Arpacık soğan ve sarımsağı ekleyin ve soteleyin
Yeterince yumuşayınca kestane mantarı ve kaburgayı ekleyin ve 1-2dk daha soteleyin
Kestane ve fındığı kabaca doğrayın ve tavaya aktarın.
Kremayı ekleyin 1-2 dk çektirin.
Ocağın altını kapatın ve ıspanakları ekleyin biraz karıştırın, tavayı kenara alın.
Farklı bir tavada biraz sıvı yağ ile hindi but parçalarını iyice kızarana kadar soteleyin.
Tüm malzemeyi karıştırın ve sezone edin ve oda sıcaklığına gelene kadar soğutun
Hindi göğüsü kesme tahtasına alın, bıçağı tahtaya paralel tutarak hindi budunu kelebek kesim şeklinde açın
Üzerine 2. Bir yağlı kağıt yerleştirin ve bir sos tenceresi ile döverek inceltin
Hazırladığınız iç dolguyu inceltilmiş olan göğüse yerleştirin ve üzerine kaşarı serpiştirin.
Sıkıca yağlı kağıda sarın, sonrasında alüminyum folyoya sarın ve 220C’deki fırına atın, 18-20dk pişirin.
Fırından çıkarın, alüminyum folyo ve yağlı kağıdı çıkarın, fırına geri atın. Fırın derecesini 240C’ye ayarlayın
Üzeri kızardığı zaman fırından alın, 2-3dk bekleyin sonra dilimleyin ve servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder