13 Aralık 2020 Pazar

Sarı Ballıbaba Otunun Faydaları


Ballıbabagillerden olan sarı ballıbaba otu neredeyse her gün geçtiğiniz yollarda gördüğümüz ancak ismini pek de fazla bilmediğimiz bir bitkidir. Bu bitkinin kendine has bir yetişme alanı yoktur. Bu da onu özgür bir bitki yapar ve duvar diplerinde çalılıkların arasında yetişmesine müsaade eder. Sarı ballıbaba otu adını bulunduğu familyasından ve sarı renge sahip olan çiçeklerinden alır. Aslında çiçekleri olmadan neredeyse ısırgan otuyla ayırt etmek imkansızdır diyebiliriz. Isırgan otunun yetişebildiği her yerde yetişebilen sarı ballıbaba otu yararlarıyla uzun yıllardır insanların birçok hastalığına derman olur.
Sarı ballıbaba otu, insanlara şifa olan ve alternatif tıbba da oldukça yararı dokunan bir bitkidir. Halk arasında pek bilinmeyen ve yararlarını da gizleyen bu bitki üzerinde yapılan araştırmalardan görülüyor ki iç hastalıklarının birçoğunun tedavisinde kullanılabiliyor. Sizlere faydalı olacağını düşündüğümüz bu yazıda sarı ballıbaba otunun faydalarını anlattık.
Sarı Ballıbaba Otunun Faydaları Nelerdir?
1. Adet Düzensizliğini Engeller
Kadınların birçoğunun dönem dönem yaşadığı adet düzensizlikleri kimi zaman bazı rahatsızlıkların habercisi olabiliyor. Bu rahatsızlıklar genelde rahimle ilgili rahatsızlıklar diyebiliriz. İlk olarak rahimde bulunan sorunları çözerek sonrasında da adet düzensizliğini yok ederek sarı ballıbaba otu birçok kadın rahatsızlığında kullanılabiliyor.
2. Kanı Temizler
Enfeksiyon nedeniyle oluşmuş iç hastalıkların genelde kan içerisinde izlerine rastlanıyor. Kanın içerisinde bulunan enfeksiyon ve mikroplar doğal olarak sarı ballı baba otu ile temizlenebiliyor. Bu şekilde iç hastalıklarının vücutta oluşan etkileri azalıyor.
3. İdrar Yolları Enfeksiyonunu Bitirir
İdrar yolundaki enfeksiyon belirtilerini genelde kişi tuvalette fark eder. Enfeksiyon olduğu durumlarda kişilerde genellikle yanma görülür. Bu yanmadan dolayı kişi tam olarak tuvaletini yapamaz ve bu yüzden de sürekli tuvaleti varmış hissine kapılır. Belirtiler hem kişinin sağlığına ciddi zarar verirken hem de sosyal hayatını etkiler. Bu belirtilerin önünü kesmek için kullanılan sarı ballıbaba otu faydasını kısa süre içerisinde gösterecektir.
4. Böbrek Rahatsızlığını Geçirir
Böbreklerde oluşan sorunlar ileride ciddi hasarlar bırakarak kişinin hayati fonksiyonlarına zarar verir. Bu zararların önüne geçebilmek adına zamanında doğru müdahale yapılması gerekiyor. Böbreklerde en çok görülen rahatsızlıklar üşütmeler, özellikle mesane üşütmeleri rahatsızlıklarıdır. Kişinin ağrılı bir süreç yaşamasına neden olan bu rahatsızlıklara iltihap söktürücü özelliği bulunan sarı ballıbaba otu faydalı olur. Sarı ballıbaba otu her gün düzenli olarak içilmesi durumunda kısa sürede etkili olacaktır.
5. Kalp Ödemlerini Temizler
Kalp rahatsızlıkları ciddi olan rahatsızlıklardır. Bu rahatsızlıklar arasında kalp ödemi de bulunur. Kalp ödemi, kişinin doğrudan sağlığını tehlikeye atan bir kalp rahatsızlığıdır. Genel olarak kalp ilaçlarının yan etkileri oldukça fazla olduğu gibi kişide bazı farklı hastalıklara da yol açabilir. Bunun için en doğal çözüm sarı ballıbaba otu diyebiliriz. Sarı ballıbaba otuyla birlikte yapılan kür ile kalpte oluşan ödemler temizlenir. Bu sayede hem kişinin kalp rahatsızlıkları giderilir hem de kalbi korunur. Dikkat edilmesi gereken nokta ise kalp hastaları sarı ballıbaba otu kullanmadan önce mutlaka doktorlarına başvurmalıdır.
6. Sindirim Rahatsızlıklarına Çözüm Olur
Sindirim sistemi en ufak stresten bile etkilenebilen bir sistemdir. Bu kadar hassas oluşundan dolayı sindirim sistemine iyi bakmak gerekir. Sindirim problemleri diğer sistemleri de olumsuz etkileyerek kişinin sağlığını tehlikeye atmakla beraber günlük hareketlerinin de kısıtlanmasına neden olabilir. Sindirim rahatsızlıklarının önüne geçebilmek için kullanılan ilaçlara bir süreden sonra vücut bağışıklık kazanıyor ve etki etmemeye başlıyor. Bu da daha etkili bir ilaç kullanımı alışkanlığını doğuruyor. Bu tür ilaçlar kullanmak yerine sarı ballıbaba otu kullanarak sindirim rahatsızlıklarına doğal çözüm bulabilirsiniz.
7. Mesane Felcini Engeller
Yaşlıların kasları bir zaman sonra eriyerek hem güçsüz kalmasına hem de başka hastalıkların oluşmasına neden oluyor. Bu hastalıklardan bir tanesi de mesane felci olarak karşımıza çıkıyor. Mesane felcinin yan etkileri kişinin hem sağlığını bozuyor hem de psikolojik olarak olumsuz etkiliyor. Mesane kaslarının felç geçirmesiyle birlikte kişide idrar tutamama ve tuvaletini bilememe durumları oluşuyor. Genelde felçli olan bölgeyi kurtarmak oldukça zor olsa da sarı ballıbaba otu bunu başarabiliyor. Sarı ballıbaba otunun düzenli kullanımında oldukça güçlü olumlu etkilerini görebilirsiniz.
Sarı Ballıbaba Otu Nasıl Kullanılır?
  • Sarı ballıbaba otu kullanımında kişinin dikkat etmesi gereken bazı noktalar vardır. Sarı ballıbaba otunun düzensiz olarak kullanımında fayda sağlanamayabilir. Bu sebeple dikkat edilmesi gereken en önemli nokta düzenli kullanımı diyebiliriz.
  • Sarı ballıbaba otu iç hastalıklarda etkili olan bir bitkidir. Bu sebeple sarı ballıbaba otunun deriye nüfusu ile kullanımı, doğru değildir. Bundan dolayı genelde kür halinde tüketilmesi gerekir.
  • Sarı ballıbaba otunu aktarlardan temin edebileceğiniz gibi şifa marketlerde de bulabilmeniz mümkün. Sarı ballıbaba otunun aktarlarda genel olarak yaprak formunu bulabilirsiniz. Yaprak formu ile satın aldığınız sarı ballıbaba otunu kaynatarak içebilirsiniz. Eğer damak tadınıza uygun olmazsa, içerisine bal ekleyerek tatlandırabilirsiniz.
Sarı ballıbaba otunun deriye nüfusu ile kullanımının doğru olmadığından bahsetmiştik. Fakat sarı ballıbaba otunun yaralar üzerinde önemli etkisi bulunur. Sarı ballıbaba otunu kaynatıp, süzdükten sonra yara bölgesine uygulayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta ise sadece yara bölgesine uygulamanızdır. Yaranın dışarısında kalan bölgelere karışımı sürmemelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder