20 Aralık 2020 Pazar

YAŞAMINIZA UYARLAYIN

 


Ciğer yiyin, paça çorbası için, yemeklerinizi kemik suyuyla pişirin. Sakatatlar sağlıklı ve gereklidir, iade-i itibar yapmanın vakti geldi.
Bitkilerin, baharatların şifalı gücünden faydalanın. Sağlıklı baharatların hepsi tıbbi bitkidir, cömertçe kullanın.
Sebze ve meyveleri sadece mevsiminde tüketin. Mevsimi dışında yetişen sebze ve meyvelerin fıtratı değiştirilmiştir.
Sağlıklı yağlar sağlığınızı korur. Sızma zeytinyağı ve tereyağı bizim faydalı yağlarımızdır, sağlığınızı korur.
Protein kaynaklarınızı özenle seçin. Merada otlayan hayvanın, serbest gezen tavuğun etini, yumurtasını tercih edin.
Her gün yürüyüş yapın. Sağlığın sırrı hareketli bir yaşam sürmektir.
Sofranızdan probiyotik zengini ev sirkesini, ev turşusunu eksik etmeyin. Bununla da yetinmeyip probiyotik takviyesi alın. Hem İbn-i Sina, hem de Hipokrat sirkeyi tedavi için kullanmıştır.
D vitamini değerinizi ölçtürün, gerekiyorsa takviye alın. Bu değerli vitaminin kanser koruyucu etkisinden faydalanmak için bu değeri 100-150 ng/ml değerleri arasında tutun.
Diyetinizi Omega-3 takviyesiyle destekleyin. Maalesef günümüz besinlerinde Omega-3 miktarı çok azaldı, mutlaka takviye etmemiz gerekiyor.
Hiçbir şey yapamıyorsanız, evde yoğurt mayalayın! Yoğurt deyip geçmeyin, ağır ve tehlikeli işlerde çalışan işçilerin günlük istihkakıdır yoğurt, asfalt dökenlere, madencilere yoğurt verilir, vücuttaki toksinleri temizlesin diye. Peki hangi yoğurt toksin temizler? Evde mayaladığınız yoğurt tabii ki, çünkü ev yoğurdu bir probiyotik deposudur. Evinize hazır yoğurt sokmayın, kendi yoğurdunuzu mayalayın, sadece bu bile sağlığınızın kontrolünü elinize almanızı sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder